Planurile îndrăznețe ale lui Musk, evaluate de investitori. Timpul, singurul care va demonstra dacă Tesla aduce cea mai mare revoluție în industrie

La prezentarea Tesla și lansarea Starship de săptămâna trecută, Elon Musk a arătat lumii și investitorilor cum vede viitorul, demonstrând că viziunea sa nu este deloc obișnuită, însă timpul va răspunde, totuși, tuturor întrebărilor pe care piața le are, subliniază analiștii XTB, companie de investiții pe bursele internaționale.
XTB - lun, 14 oct. 2024, 16:29
Planurile îndrăznețe ale lui Musk, evaluate de investitori. Timpul, singurul care va demonstra dacă Tesla aduce cea mai mare revoluție în industrie

Capitalizarea bursieră a Tesla este de aproximativ 770 de miliarde de dolari, cu un profit de 9 miliarde de dolari anul trecut, în timp ce Volkswagen din Germania, un producător clasic de automobile, de exemplu, valorează aproximativ 50 de miliarde de dolari, cu un profit de 19 miliarde de dolari.

Din acest punct de vedere, valoarea Tesla este aproximativ aceeași cu valoarea tuturor celorlalte companii auto la un loc. Prin urmare, nu este de mirare că piața evaluează Tesla semnificativ mai mult și mai scump decât alte companii auto și chiar semnificativ mai scump decât cele din sectorul tehnologiei precum Apple, Microsoft, Meta, Alphabet sau Nvidia.

Care să fie explicația? Tesla și directorul companiei Elon Musk promit de mult timp o revoluție în domeniul energiei și al transportului.

 

Musk vrea ca proprietarul unei Tesla să obțină și „profit pasiv”

Analizând în mod obiectiv modul de utilizare a unei mașini, în prezent, majoritatea proprietarilor constată că, de fapt, automobilul rămâne parcat, acasă sau la serviciu, în mare parte din zi.

Dar Tesla promite să răstoarne complet această concepție prin promisiunea că va duce la bun sfârșit funcția de autonomie completă, adică mașina va putea transporta alte persoane, de exemplu, în timp ce proprietarul doarme sau lucrează. Cu alte cuvinte, proprietarul poate ajunge confortabil la serviciu și apoi poate obține profit cu mașina sa, aceasta transportând alte persoane fără a fi necesară prezența proprietarului.

Acest lucru ar contribui, desigur, la utilizarea mai eficientă a resurselor din economie, ceea ce, în cele din urmă, ar trebui să ne avantajeze pe toți. De asemenea, mașinile autonome vor fi, în cele din urmă, mai sigure și mai confortabile, cu o mai bună înțelegere a traficului, ceea ce permite ca o persoană să-și dedice timpului unei alte activități decât condusul, în timp ce se află pe drum spre o destinație.

Investitorii așteaptă de la Tesla să-și folosească know-how-ul în acest domeniu și să câștige mulți bani din software-ul său. În aceste condiții, Tesla nu este înțeleasă pe piață ca o companie auto clasică, ci ca pe ceva mai mult. Dar va fi suficient pentru Tesla? Desigur, răspunsul la această întrebare va veni în timp.

La prezentarea viziunii Tesla de săptămâna trecută, Elon Musk a venit cu proiecte ambițioase și promisiuni pe măsură. După ani de întârziere (primele promisiuni de autonomie completă pentru mașini veneau în jurul anului 2018), părintele companiei a arătat în sfârșit cum vede viitorul, corelat, desigur, cu zborul de testare a rachetei Starship de duminică.

Tesla a provocat, fără îndoială, o revoluție în acest domeniu și a determinat direcția altor companii auto, dar va trebui în continuare să transpună în practică viziunea, să obțină autorizații de la autoritățile de reglementare și să trimită aceste mașini pe șosea.

Modul în care își va utiliza, în cele din urmă, tehnologiile este discutabil, la fel cum este discutabil dacă va reuși să își monetizeze software-ul. Există multe cazuri în lume în care o companie a avut cel mai bun produs, dar nu a reușit să îl monetizeze bine.

Un exemplu recent este Open AI. Chiar dacă este considerată un lider în domeniul inteligenței artificiale, organizația se așteaptă la pierderi cumulate de zeci de miliarde de dolari în următorii ani. Totuși, dacă Tesla și-ar îndeplini cu adevărat aceste promisiuni și ar livra milioane de mașini similare de-a lungul anilor, ar fi cea mai mare revoluție în transportul rutier de la apariția automobilelor.

Despre XTB

Grupul XTB este un furnizor internațional de produse, servicii și soluții tehnologice de tranzacționare și investiții. Entitățile Grupului XTB sunt supravegheate de cele mai mari autorități de reglementare din lume, inclusiv FCA, CySEC și KNF. De peste 18 ani, XTB Group a oferit investitorilor de retail acces imediat la sute de piețe din întreaga lume. XTB este o companie fintech bazată pe încredere, tehnologie și suport. Din 2004, Grupul XTB și-a extins activitatea, care acoperă acum peste 20 de piețe majore din Europa, America Latină și Asia, câștigând încrederea a peste 1 milion de clienți. Folosind propriile platforme premiate xStation și xStation Mobile, entitățile XTB Group oferă acces la peste 6.000 de instrumente financiare, inclusiv acțiuni reale, ETF-uri și CFD-uri pentru Forex, indici, mărfuri, acțiuni, ETF-uri și criptomonede. Prin X-Open Hub, XTB oferă tehnologie de vârf instituțiilor financiare din întreaga lume.

 

Avertisment cu privire la riscuri

Orice opinii, cercetări, analize, preţuri sau alte informaţii oferite cu titlul de comentarii generale de piaţă nu reprezintă sfaturi de investiţii. XTB nu este răspunzător pentru orice pierdere sau pagubă incluzând şi fără limitare la, orice pierdere sau câştig care poate lua naştere direct sau indirect din utilizarea sau bazarea pe astfel de informaţii. Vă aducem la cunoştinţă că informaţiile sau cercetările bazate pe date istorice nu garantează viitoare performanţe sau rezultate. 76% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.

Te-ar mai putea interesa și
Ministerul Finanțelor a împrumutat 604,1 milioane de lei de la bănci
Ministerul Finanțelor a împrumutat 604,1 milioane de lei de la bănci
Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat, luni, 604,1 milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat de tip benchmark, cu o maturitate reziduală la 31 luni, la un randament......
China a anunţat lista firmelor vizate de investigaţia asupra importurilor de produse lactate din UE
China a anunţat lista firmelor vizate de investigaţia asupra importurilor de produse lactate din UE
China a stabilit luni că firme din Ţările de Jos, Franţa şi Italia sunt vizate de investigaţia anti-subvenţii privind ...
Șeful Stellantis Carlos Tavares nu exclude ca mai multe fabrici din Europa să fie închise, din cauza concurenței puternice venite din China
Șeful Stellantis Carlos Tavares nu exclude ca mai multe fabrici din Europa să fie închise, din cauza concurenței puternice ...
Carlos Tavares, directorul general al Stellantis, a indicat luni într-un interviu că firma nu exclude închideri de fabrici, ...
UE impune noi sancțiuni Iranului, ca reacție la livrările de rachete balistice către Rusia
UE impune noi sancțiuni Iranului, ca reacție la livrările de rachete balistice către Rusia
Uniunea Europeană a anunţat luni că a decis să adopte sancţiuni împotriva Iranului, ţară acuzată de livrare de rachete ...