Plasamentul privat pentru acțiunile Safetech Innovations pe BVB a fost subscris în 37 de secunde

Safetech Innovations SA, companie românească de securitate cibernetică, a anuntat prin intermediul unui comunicat ca a finalizat cu succes plasamentul privat pentru acțiunile sale in data de 19 octombrie 2020. Firma a planuit sa strânga 2,5 milioane de lei de la investitorii de pe Bursa de Valori București. Oferta a fost suprasubscrisă în doar 37 de secunde și până la finalul zilei plasamentul a înregistrat o rată record de suprasubscriere de 8,57 ori.
Economica.net - lun, 19 oct. 2020, 17:37
Plasamentul privat pentru acțiunile Safetech Innovations pe BVB a fost subscris în 37 de secunde

„Mulțumim tuturor investitorilor pentru interesul acordat acțiunilor SAFE și suntem încântați să le urăm bun venit în acționariatul Safetech Innovations. Interesul acestora ne-a depășit complet așteptările și, alături de echipa noastră, suntem nerăbdători să lucrăm împreună pentru a furniza rezultate financiare solide tuturor acționarilor noștri. Capitalul atras astăzi va alimenta investițiile în dezvoltarea Safetech Innovations, ce va ajuta să ne creștem cota pe piața locală. Privim cu încredere către călătoria noastră pe Bursa de Valori București și încurajăm toate companiile, în special pe cele din sectorul IT, să ia în considerare listarea pe bursa locală ca parte a strategiei lor de dezvoltare”, a declarat Victor Gânsac, CEO și acționar Safetech Innovations.

Un total de 625.000 de acțiuni, respectiv 20% din capitalul social al companiei, cu o valoare nominală de 0,2 lei pe acțiune au fost vândute investitorilor. Oferta a atins o rată de suprasubscriere mai mare decât a oricărei alte oferte desfășurată de o companie privată listată la Bursa de Valori București în ultimii șase ani.

Investitorii au subscris acțiuni SAFE în valoare totală de 21,435 de milioane de lei. Conform politicii de alocare specificată în documentul de ofertă, acțiunile vor fi alocate investitorilor în mod proporțional. În urma plasamentului privat, capitalizarea de piață a Safetech Innovations a ajuns la 12,5 milioane lei. Odată ce acțiunile companiei vor intra la tranzacționare pe piața AeRO, free-float-ul Safetech Innovations va fi de 20%, în timp ce Victor Gânsac, CEO și Paul Rusu, Director Financiar vor deține fiecare o participație de 40% în companie.

Cele 2,5 milioane lei atrase în cadrul plasamentului privat vor fi direcționate către investiții. Prin listarea la bursă și acces la capital, compania identifică o oportunitate în dezvoltarea de soluții și produse inovatoare în domeniul securității cibernetice, dar și în creșterea capacității tehnice prin dezvoltarea laboratorului de testare a securității. Investițiile în aceste noi proiecte vor putea genera venituri semnificative, fiind bazate pe tehnologie brevetată.

Plasamentul privat pentru acțiunile Safetech Innovations a fost intermediat de casa de brokeraj TradeVille. Cornerstone Communications a asistat compania în procesul de listare și va fi consultantul autorizat al Safetech Innovations după ce acțiunile companiei vor intra la tranzacționare.

„Suntem bucuroși că, în ciuda știrilor negative din spațiul public despre pandemie, vedem un interes robust pentru companiile deosebite pe care TradeVille le propune investitorilor. Să nu uităm că Safetech Innovations nu este doar un furnizor agreat NATO, dar va deveni una dintre cele mai puțin de 10 firme de cybersecurity listate din Europa care a raportat profit în 2019. Recordul de 37 de secunde până la suprasubscrierea plasamentului SAFE mă îndreptățește să cred că o combinație între un model bun de afaceri și sistemul online prin care TradeVille oferă acces investitorilor la oferte, asigură antreprenorilor de succes cea mai bună șansă de a se finanța pe termen mediu și lung la bursă”, a declarat Ovidiu-George Dumitrescu, Director General Adjunct al TradeVille.
„Ne bucurăm pentru Safetech Innovations și pentru succesul de astăzi în rândul investitorilor de la Bursa de Valori București. Ne onorează parteneriatul din ultimii 2 ani cu Safetech Innovations și oportunitatea de a asista direct la transformarea acesteia dintr-o societate cu răspundere limitată în ceea ce va fi în curând o companie listată. Succesul de astăzi al Safetech Innovations și al celor doi acționari ambițioși din spatele afacerii reprezintă încă o dovadă a faptului că investitorii locali așteaptă companii inovatoare pe bursă. Capitalizarea de piață vine pe locul doi, pe primul loc situându-se viziunea, integritatea și oamenii din spatele afacerii. Acestea sunt cele trei cuvinte cheie care explică succesul ofertei de astăzi”, a declarat Zuzanna Kurek, Partener Cornerstone Communications.

Despre Safetech Innovations

Înființată în 2011, Safetech Innovations este în prezent unica companie dedicată securității informației de pe piața românească, specializată în domeniul securității cibernetice și implementării soluțiilor de securitate cibernetică. Serviciile Safetech Innovations includ protecția datelor, identificarea vulnerabilităților și riscurilor, răspunsul la incidentele de securitate cibernetică (prin STI CERT – Safetech Cyber Security Incident Response Center) și crearea unei culturi organizaționale orientate spre siguranță, precum și implementarea soluțiilor și măsurilor de securitate cibernetică. Compania are un portofoliu larg de clienți, colaborând cu peste 10 instituții cheie din sectorul financiar-bancar autohton, jucători internaționali, precum și companii locale din sectoarele energiei, FMCG, telecomunicațiilor, IT&C și transporturi.

Despre Tradeville

TradeVille este un broker cu vechime de peste 25 de ani pe piața de capital din România și oferă clienților de retail acces facil și rapid la Bursa de Valori București și la marile burse internaționale. La TradeVille, deschiderea conturilor de tranzacționare este 100% online, clienții putând investi de pe orice dispozitiv, inclusiv de pe telefoane mobile. În 2020, TradeVille a primit din partea Bursei de Valori București cele mai multe trofee la ceremonia de premiere a performanțelor bursiere: Brokerul anului pe segmentul de retail, Premiul pentru inovație în industria de brokeraj și, respectiv, Cel mai activ intermediar pe piața primară a pieței AeRO.

Te-ar mai putea interesa și
Fondul Sănătăţii are deficit de peste un miliard de euro. 90% din banii colectaţi la Fond provin de la asiguraţi, efect direct al taxelor introduse din 2023
Fondul Sănătăţii are deficit de peste un miliard de euro. 90% din banii colectaţi la Fond provin de la asiguraţi, efect ...
Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, din care e finanţat în mare parte sistemul asigurărilor sociale de sănătate, a încheiat primele zece luni ale acestui an cu deficit de......
Facebook a restricționat mass-media din Palestina să-și informeze cititorii prin intermediul rețelei sociale
Facebook a restricționat mass-media din Palestina să-și informeze cititorii prin intermediul rețelei sociale
Facebook, deţinută de compania americană Meta, a restricţionat capacitatea mass-media care operează în teritoriile ...
Guvernul a alocat 160 de milioane de lei pentru exproprierile necesare construcției podului peste Prut de la Ungheni
Guvernul a alocat 160 de milioane de lei pentru exproprierile necesare construcției podului peste Prut de la Ungheni
Guvernul a aprobat miercuri, prin hotărâre, declanşarea exproprierilor necesare construirii Podului peste Prut de la Ungheni, ...
Primul caz de gripă aviară la oameni a fost identificat în SUA
Primul caz de gripă aviară la oameni a fost identificat în SUA
Centrul american pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) a anunţat miercuri că un pacient a fost spitalizat din cauza ...