Platforma online de modă Zalando vine în România

16 03. 2021
Zalando - ilustratie
Zalando

După un an solid din punct de vedere financiar pentru companie, Zalando își propune să majoreze valoarea brută a mărfurilor (GMV) la peste 30 de miliarde de euro până în 2025. De asemenea, pe termen lung, compania intenționează să acopere peste 10% din piața de modă la nivel european, care în prezent se ridică la o valoare de 450 de miliarde de euro.

În 2020, Zalando a atins o valoare brută a mărfurilor de 10,7% miliarde de euro și o creștere anuală de 30,4%. Creșterea s-a datorat numărului crescut de noi clienți și performanței programului pentru parteneriate. Pentru aceeași perioadă, veniturile companiei au crescut cu 23,1% până la 8 miliarde de euro. Totodată, Zalando a înregistrat un indicator EBIT de 420,8 milioane de euro, corespunzător unei marje de 5,3%.

Compania a început în forță anul 2021 și a înregistrat în primul trimestru o creștere de 50% a valorii brute a mărfurilor. În 2021, Zalando își propune să crească acest indicator cu 27 – 32% până la 13,6 – 14,1 miliarde de euro. Veniturile vor urmări creșterea GMV ca urmare a dezvoltării continue a platformei, cu o creștere de 24 – 29%, respectiv 9,9 – 10,3 miliarde de euro. Zalando va continua să investească în infrastructura logistică și platforma tehnologică și planifică cheltuieli de capital de 350 – 400 de milioane de euro în 2021.

„2020 a fost un an complet diferit de alții. Ne-am concentrat întreaga atenție asupra viziunii noastre pe termen lung – aceea de a deveni «The Starting Point for Fashion» (trad. Punctul de Plecare pentru Modă). În anii următori, atenția noastră se va îndrepta către creștere și investiții pe termen lung”, a declarat Robert Gentz, Co-CEO Zalando.

Până la finalul anului 2020, peste 2.400 de magazine au fost integrate în platforma Zalando prin programul Connected Retail. Programul continuă să se dezvolte într-un ritm accelerat și în acest an, doar până la finalul lunii februarie înregistrându-se pe platformă peste 3.400 de magazine.

„Creșterea Connected Retails evidențiază valoarea pe care combinarea offline-ului cu online-ul o poate furniza comercianților”, a declarat David Schneider.

„Industria s-a confruntat cu numeroase provocări anul trecut și am constatat că pe platformă ni s-au alăturat mai mulți parteneri ca oricând. Ne dedicăm în continuare misiunii de a fi parte a soluției și de a acorda tot sprijinul necesar partenerilor care sunt în căutare de modalități de a-și transforma afacerea online”, a mai spus el.

La un an după anunțarea strategiei de sustenabilitate do.MORE, Zalando a făcut progrese semnificative spre a deveni o platformă sustenabilă de modă, cu impact pozitiv asupra oamenilor și planetei. Compania și-a redus emisiile de gaze de seră cu 64% începând cu anul 2017 și își desfășoară toate operațiunile bazându-se 100% pe energie regenerabilă. În 2020, vânzarea de produse sustenabile a reprezentat 16% din valoarea brută a mărfurilor, o creștere cu 9% față de 2019.

Prin urmare, Zalando își actualizează obiectivul privind creșterea numărului de produse sustenabile și își propune să ajungă la 25% din valoarea brută a mărfurilor (de la obiectivul inițial de 20%) până în 2023. Toate detaliile cu privire la progresul înregistrat pot fi găsite în primul Raport Anual de Sustenabilitate al companiei.

„Avem oportunitatea și responsabilitatea de a ne valorifica prezența și poziția în domeniul în care activăm prin a genera schimbări pozitive în industria modei. Dacă ne dorim să devenim «The Starting Point for Fashion» (trad. Punctul de Plecare pentru Modă) și să câștigăm inimile consumatorilor, trebuie să fim parte a soluției privind provocările legate de sustenabilitate cu care ne confruntăm cu toții”, a precizat Rubin Ritter, Co-CEO Zalando

Despre Zalando

Zalando este lider european pe segmentul platformelor online de modă și lifestyle. Fondată în Berlin în 2008, compania oferă toată gama de articole de modă unui număr de 38 de milioane de clienți activi din 17 piețe. Platforma pune la dispoziția consumatorilor articole de îmbrăcăminte, încălțăminte, accesorii și produse de îngrijire, ale unor branduri internaționale, de la nume celebre în toată lumea până la mărci locale.