Platforma românească Gomag a realizat în 2022 venituri de peste 2,4 milioane de euro, în creștere cu 20% față de 2021
Rezultatele vin ca urmare a dezvoltărilor implementate de-a lungul acestui an, care au avut ca scop generarea de oportunități exclusive clienților săi, peste 3000 de business-uri online.
“2022 a reprezentant pentru Gomag o altă etapă de creștere treptată. Anul acesta a sporit și numărul clienților în portofoliul Gomag. În acest moment, compania ajută peste 3000 de antreprenori să își crească business-urile în online.
Creșterea YoY(Year-Over-Year) este relativ redusă comparativ cu anii trecuți, însă este o situație ușor de înteles având în vedere contextul politic / economic actual. Cu toate acestea, ca volum de magazine noi lansate pe Gomag, au fost depășite volumele anilor anteriori”, au explicat Cosmin Dărăban (foto stânga) și Aurelian Motica (foto dreapta), co-fondatori Gomag.
Chiar dacă s-a simțit o încetinire a pieței, antreprenorii fiind mai reticenți să investească în această perioadă, modelul de business Gomag le-a permis să crească accelerat în continuare. Platforma Gomag oferă costuri accesibile, ce nu constituie un impediment pentru companii, chiar și în acest context. Dimpotrivă, multe business-uri optează pentru Gomag tocmai pentru a-și controla mai eficient costurile.
Abonamentul ales în raport cu faza de creștere a business-urilor le pune la dispoziție instrumente avansate de gestiune magazin, automatizare și creștere, incluse în buget de la început.
● Segmente și nișe din ecommerce atractive în 2022
Cele mai atractive segmente în 2022, în care s-au observat cele mai multe lansări, sunt Casă, Gradină și Unelte, Fashion, Health & Beauty, Cosmetice, Alimentare și Băuturi. O altă tendință consolidată în 2022 ține de faptul că au apărut mai multe magazine online dedicate unor nișe mai mici, cu număr mic de produse. Exclusivitatea și atenția către un segment de audiență specific duce la o diferențiere mai facilă de retailerii mari, în mici afaceri online profitabile.
“Topul categoriilor de business prezente în 2022 pe platforma Gomag include nișele Casă, Grădină și Unelte, Fashion, Cadouri & Bijuterii, Health & Beauty, Bebeluși, Copii și Jucării, dar și afaceri din industria Alimentare & Băuturi, nu neapărat în această ordine.
Anul acesta, la Gomag au început să fie realizate și magazine din nișe noi, care vând conținut digital. Acest lucru se datorează opțiunilor noi lansate în platformă pentru vânzarea de produse digitale – cursuri video, materiale audio premium, conținut PDF sau chiar acces la workshop-uri”, spune Cosmin Dărăban.
● În 2022, Gomag a lansat GPayments și GShipments
Compania a investit prioritar pentru creșterea continuă a ecosistemului Gomag, prin parteneriate cu jucătorii cheie din piață. Astfel că, lunar au fost anunțate noi dezvoltări, actualizări și integrări, pentru a asigura clienților ocazii ready-made de amplificare.
Două dintre acestea au fost lansările GPayments și GShipments, servicii menite să simplifice eforturile comercianților, indiferent că au un startup sau un business cu istoric pe piață.
“GPayments este un serviciu de plăți online care oferă posibilitatea gestionării tuturor plăților într-un singur loc, în platforma Gomag. Comercianții pot să prezinte în site multiple metode de plată, printr-o singură activare – inclusiv plata în rate sau prin credit online. Pentru aceștia au fost negociate deja comisioane preferențiale cu băncile și procesatorii populari în România, în funcție de abonamentul ales.
GShipments optimizează activitățile de logistică și este un serviciu de curierat, dezvoltat în parteneriat cu Ecolet. Practic, pentru fiecare comandă generată în magazin, comercianții pot alege curierul optim din punct de vedere al costului. Clienții Gomag nu mai au nevoie de contracte individuale cu fiecare curier, iar costurile de livrare pot fi cu până la 46% mai mici”, spune Aurelian Motica.
● În 2022, Gomag a devenit partener BT Stup
Anul acesta Gomag a demarat și un parteneriat nou cu BT Stup. În cadrul proiectului, au deschis și primul birou la București unde acum oferă support & consultanță și la nivel local, comercianților interesați să își crească business-urile în online.
● Obiectivele Gomag pentru 2023
Echipa Gomag urmărește activ investiții prin achiziții în piața românească, care să le permită să
crească cota de piață și să le diversifice gama de soluții pe care o oferă clienților.
Planul pentru 2023 include și lansarea de noi servicii, în tandem cu optimizarea celor existente, astfel încât clienții Gomag să vândă online mai eficient.
Continuă evenimentele fizice, unele planificate într-un sistem unic, iar începutul anului aduce și lansarea unei serii dedicate antreprenorilor cu business-uri fizice & comercianților pe rețelele sociale.
De asemenea, în 2023 își vor dubla eforturile pentru accelerarea extinderii Gomag pe piața internațională, prin integrări și dezvoltări specifice pentru caracteristicile tipologiilor de clienți cross-border.