‘I-am ascultat pe oameni şi luni şi azi (marţi-n.r.). Guvernul nu are în buget prevăzute sumele pe care aceştia le doresc. Ştiu situaţia lor, dar numai conducerea actuală a combinatului poate să rezolve problema alături de ei. Salariile restante sunt la masa credală, deci implicit, după privatizarea combinatului, aceştia vor primi restanţele. Noi am informat guvernul despre problema lor, e o categorie socială cu probleme, mulţi dintre ei au muncit o viaţă într-o anumită specializare, au peste 45 de ani, deci devine dificilă reconversia lor’, a declarat marţi, pentru AGERPRES, prefectul Dumitru Cornoiu.
La rândul său, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Dumitru Persu, spune că nu prin proteste se rezolvă această situaţie.
‘Mă duce cu gândul şi la faptul că aceste proteste în faţa Prefecturii şi a CJ nu sunt pur întâmplătoare în timpul campaniei electorale. Oricum, mulţi au interesul ca aceste două instituţii să fie, în această perioadă, denigrate. Oamenii şi-au primit drepturile prevăzute prin lege, urmând ca, după privatizare, să primească şi salariile compensatorii, pe care trebuie să le plătească Oltchimul, nu Guvernul, nu Prefectura’, a precizat Persu.
De la începutul anului, o parte din salariaţi disponibilizaţi în anul 2013 au pichetat în repetate rânduri sediul Prefecturii Vâlcea şi al Consiliului Judeţean, solicitând plăţile compensatorii promise în momentul disponibilizării.
Aceste plăţi ar urma să fie onorate în momentul privatizării combinatului vâlcean sumele fiind în prezent trecute la masa credală, Oltchim afându-se în insolvenţă din luna ianuarie 2013.
Oltchim a fost scos la privatizare de mai multe ori de la începutul anului, dar în lipsa investitorilor, acesta s-a amânat, ultimul termen anunţat oficial, fiind cel de 6 iunie.