Angajaţii Playboy România îi răspund lui Lăzăroiu că revista nu face politică şi lasă de înţeles că prin comentariul pe care l-a postat pe Facebook a încercat, de fapt, să îşi popularizeze proiectele politice prin intermediul brandului Playboy.
„Playboy nu face politică. Ăsta e motivul pentru care cititorii ne iubesc. Pictorialele Playboy nu au avut niciodata iz politic şi nici nu vor avea. Asta nu înseamnă că excludem membrele de partid din paginile noastre sau că nu l-am intervievat pe Ion Iliescu sau pe alţi politicieni de-a lungul vremii. Înţelegem încercarea unora de a-si alătura proiectele de notorietatea Playboy pentru a le face cunoscute. Pentru noi, Albă ca Zăpada este un personaj de basm de la care aşteptam de când eram mici să-şi deschidă corsetul. Atât„, a replicat Cătălin Mihăilă, redactor şef Playboy România.
„Wtf! De când face Playboy politică?„, întrebarea pe care Lăzăroiu o postase marţi pe reţeaua de socializare primise comentarii de la mai mulţi prieteni de-ai săi de pe Facebook. „Din totdeauna. Numai că a venit momentul să-şi exprime public opţiunea„, îi răspundea unul dintre aceştia.
Ulterior, într-un interviu pentru VoxPublica, Lăzăroiu a comentat, ironic, că i s-a părut „revoltător” că Albă ca Zăpada a apărut în Playboy.
„Mă bucur că unii au înţeles că a fost o glumă. N-am cumpărat în viaţa mea Playboy. Şi nici nu sunt consumator. Sunt un pudic în viaţa de zi cu zi. Mi s-a părut revoltător că Albă ca Zăpada a apărut în Playboy şi am glumit pe seama acestei apariţii. Evident că şi acum glumesc. Bine, am văzut că tot felul de „cretinoizi” au comentat povestea ca nişte fete mari„, a spus Lăzăroiu.
Lăzăroiu afirma, într-un editorial publicat de Q-magazine în decembrie 2010, că partidele „vor fi foarte prudente să promită marea cu sarea” în 2012, an electoral în care conceptul-cheie va fi „Albă-ca-Zăpada” – o schimbare fundamentală în ordinea socială şi instituţională.
„Albă-ca-Zăpada” va fi conceptul-cheie al anului 2012. Unii îl înţeleg ca pe o nouă formaţiune politică, alţii ca pe un vechi partid, radical transformat. Eu l-aş înţelege mai degrabă ca pe o schimbare fundamentală în ordinea socială şi instituţională. Eşecul marilor agregate, fie că vorbim despre state, bănci sau corporaţii, are consecinţe dramatice asupra democraţiei elective. Sobrietatea, cumpătarea şi competiţia onestă vor domina populismul, clientelismul leneş şi risipa veselă din administraţie. Societatea a intrat deja în alertă. Şi îşi va găsi propriile forme de veghe”, susţinea Lăzăroiu.