PMB: 360 de utilaje acționează în capitală pentru deszăpezire

Economica.net
25 01. 2014
deszapezire12_55844100_99291000_28202700_53033000_46223300_21002700_19729200

Pentru a menține carosabilul practicabil, operatorilor de deszăpezire li s-a solicitat să efectueze schimburile de personal, acolo unde acest lucru este posibil, direct în teren.

Primarul general al Bucureștilor, Sorin Oprescu, care a verificat la fața locului, sâmbătă, modul în care operatorii de deszăpezire acționează, a constatat că se intervine în baterie, atât pe arterele principale, cât și pe cele secundare, însă acțiunea utilajelor este îngreunată de vântul care viscolește zăpadă.

„Din acest motiv îi rog pe șoferii bucureșteni, pe cât posibil, să nu folosească autoturismul personal, astfel încât să reușim să curățăm cât mai bine carosabilul”, a transmis edilul-șef al Capitalei.

Potrivit PMB, în sectorul 1 acționează 70 de utilaje, sectorul 2 — 83 de utilaje, în sectorul 3 — 54 de utilaje, în sectorul 4 — 52 de utilaje, sectorul 5 — 34 de utilaje și în sectorul 6 — 67 de utilaje.

PMB mai anunță că, având în vedere temperaturile scăzute, în acest moment patru bucătării mobile, cu o capacitate de 2.000 litri de ceai și supă, străbat Capitală, oferind asistență persoanelor surprinse de viscol în stații sau pe străzi.

Potrivit sursei citate, au fost intensificate, totodată, eforturile de identificare și adăpostire a persoanelor adulte fără adăpost de pe raza Capitalei. În acest sens, cinci echipe mobile ale DGASMB, alături de echipajele Poliției Locale, au mers în toate punctele cunoscute ca fiind frecventate de oamenii străzii: Gara de Nord, Piața Iancului, Pod Grozăvești, Pasaj Obor, Parc Cișmigiu, Lamotești, Piața Rosetti, Răzoare etc. Unui număr de 56 de persoane care au refuzat adăpostirea le-au fost oferite pături, ceai și hrană caldă, echipele DGASMB monitorizându-le pe perioada codului portocaliu permanent, precizează PMB.

Totodată, în această dimineață, primarul Capitalei a convocat și un comandament de iarnă, solicitând operatorilor de deszăpezire să mențină utilajele în teren și să acționeze cu prioritate pe străzile principale, continuând cu cele laterale, la intrările în unitățile și obiectivele sociale (școli, spitale, instituții publice etc), dar și să acorde atenție sporită pantelor, rampelor și pasajelor.

Sorin Oprescu a cerut și operatorilor manuali să intervină pentru a curăța trotuarele, trecerile de pietoni, stațiile și refugiile RATB, precum și gurile de scurgere, aplicând și material antiderapant acolo unde este necesar.

Primăria Capitalei reamintește că a pus la dispoziția cetățenilor numărul de telefon gratuit — Dispeceratul pentru Situații de Urgență, 0.800.800.868, la care se pot sesiza urgențele 24 de ore din 24.