„De astăzi, echipajele Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti au început identificarea cazurilor de conducători auto care, ignorând semnificaţia indicatoarelor rutiere, blochează căile de acces ale mijloacelor de transport în comun, împiedică intrarea ambulanţelor în unităţile de primiri urgenţe ale spitalelor, îngreunează traficul sau pun în pericol siguranţa trecătorilor. Acţiunea a avut ca rezultat, în primele ore de la debut, îndepărtarea a şapte autoturisme care fuseseră parcate în două staţii de autobuz din zona Pieţei Unirii, pe trecerile de pietoni ori la intrarea în unităţile de primiri urgenţe ale Spitalelor Floreasca sau Grigore Alexandrescu. Totodată, au mai fost ridicate alte autoturisme în apropierea Sălii Palatului acolo unde mai mulţi conducători auto îşi parcaseră maşinile blocând circulaţia mijloacelor autobuzelor STB”, a informat municipalitatea.
Primarul general, Gabriela Firea, a precizat că a solicitat Poliţiei Locale ca acţiunea de ridicare să aibă un caracter preventiv şi să se acţioneze numai în situaţiile în care se constată o flagrantă încălcare a regulilor referitoare la oprirea şi staţionarea neregulamentară.
„Mă refer aici la cazurile în care sunt blocate intrările la unităţile de primiri urgenţe ale spitalelor, intrările în sediile instituţiilor publice, trecerile de pietoni sau locurile de parcare destinate exclusiv persoanelor cu dizabilităţi”, a declarat Firea.
Conform PMB, în anul 2018, numai la nivelul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti, au fost înregistrate aproximativ 24.000 de sesizări privind cazuri de autovehicule oprite sau staţionate neregulamentar.
„Acest obicei reprezintă una din cauzele ce conduc la îngreunarea traficului, crearea de ambuteiaje şi determină creşterea riscului de accidente. Acţiunile Poliţiei Locale Bucureşti, ce au ca scop principal responsabilizarea participanţilor la trafic cu privire la adoptarea de către aceştia a unui comportament preventiv, vor continua”, se mai arată în comunicat.