PMB: Preluarea sumei pentru dezvoltarea transportului alternativ, împiedicată de unii consilieri municipali

Consilierii municipali ai PDL, PNL şi PP-DD au făcut imposibilă preluarea sumei repartizate Bucureştiului pentru dezvoltarea transportului alternativ în Capitală, potrivit unui comunicat al PMB.
Economica.net - mar, 29 apr. 2014, 20:25
PMB: Preluarea sumei pentru dezvoltarea transportului alternativ, împiedicată de unii consilieri municipali

‘Primarul general, Sorin Oprescu, a propus marţi CGMB proiectul de hotărâre privind includerea în bugetul propriu al municipiului Bucureşti pe anul 2014 a sumelor aprobate de Guvernul României pentru implementarea unui sistem de transport cu bicicleta în zona centrală a Municipiului Bucureşti. Consilierii Generali ai Partidului Democrat Liberal, ai Partidului Naţional Liberal şi ai Partidului Poporului s-au abţinut de la votul acestui proiect. Precizăm că cei 24 de consilieri generali au făcut astfel imposibilă preluarea sumei repartizate Bucureştiului de către Ministerul Mediului pentru dezvoltarea transportului alternativ în Capitală’, relevă sursa citată.

Sorin Oprescu a atras atenţia că luptă politică nu trebuie să împiedice luarea deciziilor administrative în folosul cetăţenilor acestui oraş.

‘Cei care s-au abţinut astăzi s-au opus în fapt dezvoltării oraşului. Primăria Capitalei a reuşit să convingă Guvernul României să investească la Bucureşti o parte din fondurile Ministerului Mediului dedicate reducerii emisiei de noxe, iar legislativul local, politicieni aleşi de cetăţeni să le reprezinte interesele, au respins aceşti bani. Asta vreau să înţeleagă societatea civilă, bucureştenii dornici să se plimbe cu bicicleta şi să trăiască într-un mediu curat’, a declarat Oprescu.

Prin OUG 17 din 19 aprilie s-a aprobat alocarea sumei de 44.630.000 lei către bugetul propriu al Municipiului Bucureşti, prin Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, pentru finanţarea proiectului ‘Implementarea unui sistem de transport cu bicicleta în zona centrală a Municipiului Bucureşti’.

Proiectul care urmează să se execute este constituit dintr-o reţea de străzi şi bulevarde desfăşurate pe axele nord-sud şi est-vest ale Bucureştiului.

Această reţea este constituită din 61 de artere de circulaţie a căror lungime însumată totalizează 99,9 km.

Proiectul cuprinde următoarele componente principale: realizarea efectivă a pistelor de biciclişti în zona centrală a Capitalei, crearea unui sistem de servicii de închiriere şi puncte intermodale pentru biciclişti şi a unor facilităţi de parcare pentru biciclete private.

Proiectul este legat de reducerea emisiilor de noxe şi coordonat cu alte proiecte care au ca scop îmbunătăţirea calităţii aerului în Bucureşti şi zona centrală, unde au fost înregistrate cele mai mari cantităţi de noxe ce depăşesc normele europene.

Politica municipalităţii este aceea de a descuraja folosirea automobilelor individuale şi de a oferi ca alternativă un transport public fluent, prin realizarea unor benzi dedicate acestuia, precum şi încurajarea folosirii bicicletelor, pentru care se realizează de asemenea piste dedicate. Toate noile proiecte de infrastructură, fie că sunt obiective noi ori reabilitări şi modernizări, se fac cu piste de biciclete.

Primăria Municipiului Bucureşti a început implementarea de proiecte privind realizarea pistelor de biciclete pe carosabil, dar numai acolo unde trama stradală este mare şi permite acest lucru, fără ca siguranţa participanţilor la trafic, în speţă a bicicliştilor, să fie afectată.

 

Te-ar mai putea interesa și
Preţurile de referinţă la gaze naturale pe piaţa din Europa au crescut vineri. Motivul? Rusia va stopa livrările de azi
Preţurile de referinţă la gaze naturale pe piaţa din Europa au crescut vineri. Motivul? Rusia va stopa livrările de azi
Preţurile de referinţă la gaze naturale pe piaţa din Europa au crescut vineri, după ce OMV AG a anunţat că Rusia va stopa livrările de sâmbătă, transmite Bloomberg....
Mișcări negative pe piața auto. GM concediază 1.000 de oameni, Northvolt, aproape de insolvență
Mișcări negative pe piața auto. GM concediază 1.000 de oameni, Northvolt, aproape de insolvență
Schimbările din piața auto au adus multe vești neplăcute pentru toți membrii săi, fie ca sunt producători, fie ca ...
Sectorul în care lipsa lichidității creează probleme mari: ”Poți să ai profit, dacă n-ai lichiditate, falimentezi”
Sectorul în care lipsa lichidității creează probleme mari: ”Poți să ai profit, dacă n-ai lichiditate, falimentezi”
Lipsa lichidității creează probleme mari în agricultură, într-un an în care seceta a calamitat producția agricolă ...
Ce-și doresc românii sub bradul de Crăciun? Femeile și generația Z au predilecție pentru daruri în bani, chiar dacă anul acesta cadourile se cumpără preponderent din economii
Ce-și doresc românii sub bradul de Crăciun? Femeile și generația Z au predilecție pentru daruri în bani, chiar dacă ...
Anul acesta, cadourile de Crăciun se cumpără cu fondurile din economii (53% dintre respondenți), nu cu bani împrumutați ...