PMB: Trustul de Clădiri Metropolitane a accelerat etapele de construcţie ale Pasajului Doamna Ghica

 Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti a accelerat etapele de construcţie ale Pasajului Doamna Ghica, obţinând un avans faţă de graficul propus iniţial, potrivit unui comunicat al Municipalităţii transmis, joi, AGERPRES.
AGERPRES - joi, 19 ian. 2023, 13:54
PMB: Trustul de Clădiri Metropolitane a accelerat etapele de construcţie ale Pasajului Doamna Ghica

Reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti au precizat că s-a lucrat în paralel atât la sudura elementelor montate în decembrie 2022, cât şi la asamblarea la sol a unor noi tronsoane.

Parcurgerea acestor etape permite continuarea montajului tronsoanelor tăblierului metalic pe două fronturi de lucru distincte din şantier, atât în zona intersecţiei, cât şi în apropierea rampei dinspre Piaţa Delfinului.

Mai mult, pentru că tronsonul tăblierului ce traversează şoseaua Colentina nu se va mai realiza la sol – aşa cum era programat -, durata de blocare a traficului se va reduce cu cel puţin o săptămână pe şoseaua Colentina, sensul dinspre Obor spre Afumaţi.

În consecinţă, restricţiile de circulaţie de pe şoseaua Colentina nu se vor mai institui pe 23 ianuarie, ci pe 30 ianuarie, când se va devia traficul pe ampriza liniei de tramvai, iar următoarele elemente metalice se vor monta din 1 februarie, sudarea acestora realizându-se la înălţime.

În paralel cu aceste lucrări, se lucrează la cel mai complex sector al podului, care urmează să fie poziţionat deasupra intersecţiei.

Potrivit reprezentanţilor Municipalităţii, se va menţine actuala restricţie privind blocarea amprizei liniei de tramvai în centrul intersecţiei până pe 28 ianuarie. Se va menţine şi anularea trecerii de pietoni a străzii Doamna Ghica pe zona şantierului, astfel încât să se poată lucra în paralel la tronsonul de tablier dinspre Piaţa Delfinului.

Din 30 ianuarie se vor aplica măsurile de restricţie a şoselei Colentina, sensul dinspre Piaţa Obor spre Afumaţi.

Traficul auto va fi asigurat pe şoseaua Colentina – sens spre Afumaţi – pe trei benzi: una de dreapta spre Piaţa Delfinului şi două înainte spre Afumaţi, pe ampriza liniei de tramvai. Staţia de tramvai din intersecţia şoselei Colentina cu strada Doamna Ghica, sensul dinspre Obor spre Afumaţi, va fi utilizată ca staţie comună de STB şi autobuze regionale, pentru preluarea traficului de călători.

Totodată, în şantier trebuie să ajungă ultimele patru transporturi cu piese ale tăblierului metalic, ultimul fiind programat pentru 17 februarie.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – secretar de stat
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – ...
Constructorul austriac Porr a a atins astăzi o bornă importantă pe șantierul secțiunii 4 Tigveni - Curtea de Argeș a A1 Sibiu - Pitești, a anunțat joi secretarul de stat în Transporturi,......
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Parcul Grozăvești a intrat în linie drepată, a scris pe pagina sa de facebook primarul sectorului 6 al Capitalei, Ciprian ...
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă IKEA, Animax și Tedi
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă ...
Centrul comercial Supernova Constanța anunță extinderea portofoliului prin deschiderea unor noi magazine, cu scopul de ...
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei Sebastian Burduja a semnat joi două contracte de finanţare prin Investiţia 4.3 şi un contract prin ...