Podul Brăila: Constructorul WeBuild a propus o nouă soluție tehnică – șeful Transporturilor

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat vineri la Timișoara că italienii de la WeBuild au venit cu o nouă soluție tehnică pentru Podul de la Brăila, după ce în prezent se schimbă din nou asfaltul.
Anemona Andone - vin, 19 iul. 2024, 14:18
Podul Brăila: Constructorul WeBuild a propus o nouă soluție tehnică - șeful Transporturilor

„Le-am transmis ieri (joi – n.r.) celor de la WeBuild că soluția tehnică (inițială – n.r.) nu e cea bună, din moment ce e a treia sau a patra tură în care se scoate tot asfaltul. Colegii din CNAIR nu vor semna recepțiile până nu va exista o lucrare conform standardelor. Au venit cu o propunere de nouă soluție tehnică. O să se studieze ceea ce au propus și să vedem dacă avem acoperire legală să facem anumite lucruri. Cert este că acea soluție tehnică nu e una potrivită”, a declarat șeful Transporturilor cu privire la întâlnirea pe care a avut-o cu conducerea WeBuild.

braila grindeanu

Oficialii de la Transporturi au avut joi, 18 iulie 2024, o discuție cu acționarul majoritar și Director General al Webuild, Pietro Salini. Această întâlnire a avut ca scop clarificarea situației tehnice a Podului suspendat de la Brăila, potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care a transmis la începutul săptămânii imagini cu refacarea asfaltului la „Golden Gate”-ul peste Dunăre.

Podul Brăila, reasfaltat

Antreprenorul WeBuild a început lucrările de refacere a asfaltului așternut pe Podul Brăilei pe sensul de mers Tulcea – Brăila, după care va continua și pe sensul Brăila -Tulcea, transmitea marți CNAIR pe pagina proprie de Facebook.

Potrivit CNAIR, soluția aplicată de constructorul italian este cea din proiectul tehnic realizat de acesta.

„Această intervenție trebuie să respecte toți parametrii tehnici și toate normele de calitate necesare”, atrageau atenția cei de la CNAIR.

Ei menționau că în cadrul lucrărilor va fi refăcută hidroizolația din zonele afectate de operațiunile de frezare a asfaltului așternut anterior.

Lucrările de refacere a asfaltului pe Podul Brăila sunt programate să dureze două luni (în perioada 1 iulie – 31 august).

Podul peste Dunăre de la Brăila – cel mai mare pod suspendat construit vreodată în România, al treilea ca dimensiune din Uniunea Europeană şi ultimul pod peste Dunăre înainte de vărsarea în Marea Neagră – a fost inaugurat pe 6 iulie 2023.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – secretar de stat
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – ...
Constructorul austriac Porr a a atins astăzi o bornă importantă pe șantierul secțiunii 4 Tigveni - Curtea de Argeș a A1 Sibiu - Pitești, a anunțat joi secretarul de stat în Transporturi,......
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Parcul Grozăvești a intrat în linie drepată, a scris pe pagina sa de facebook primarul sectorului 6 al Capitalei, Ciprian ...
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă IKEA, Animax și Tedi
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă ...
Centrul comercial Supernova Constanța anunță extinderea portofoliului prin deschiderea unor noi magazine, cu scopul de ...
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei Sebastian Burduja a semnat joi două contracte de finanţare prin Investiţia 4.3 şi un contract prin ...