Podul de la Agigea a fost închis total traficului începând din 12 septembrie, pentru reluarea lucrărilor de reabilitare şi înlocuirea ultimelor două hobane.
Şeful de la Drumuri a fost în vizită luni la pod şi s-a declarat „dezamăgit” de mobilizarea slabă din şantier. „După mai mult de două săptămâni de la reînceperea lucrărilor, ritmul este mult prea lent, nu există o organizare judicioasă a resurselor materiale şi umane şi, mai ales, a activităţii propriu-zise”, a spus Cătălin Homor.
În această situaţie, el a cerut constructorului să sporească ritmul de lucru în aşa fel încât să recupereze zilele de întârziere şi să-şi respecte programul de lucrări astfel ca, la sfârşitul perioadei de restricţii, traficul rutier să se desfăşoare pe două benzi de circulaţie, aşa cum s-a angajat la reluarea lucrărilor de reabilitare.
„Când aud că e ultimul termen… Ce e esta? Există un termen şi atât! O să-l aduc pe neamţul ăla şi vin cu el aici. Aici îl ţin până termină asta!”, a răbufnit şeful de la Drumuri, potrivit unei înregistrări video postate pe pagina de Facebook a CNADNR.
Pentru deblocarea proiectului, în urma negocierilor între CNADNR şi constructor, acesta din urmă a transmis Graficul de execuţie actualizat şi Planul de Management de Trafic ţinând cont de faptul că podul va fi închis total traficului pentru o perioadă de 3 luni.
Data de finalizare estimată şi asumată de către constructor pentru finalizarea lucrărilor este septembrie 2017 (în cazul în care podul va fi închis total traficului până la înlocuirea celor două hobane).
Compania care se ocupă de reabilitarea podului este Implenia Baugesellschaft m.b.H Wien – Sucursala Voluntari. Valoarea contractului este de 14,7 milioane de euro.
Tot luni, şeful de la Drumuri a fost în vizită şi pe şantierul variantei de ocolire Constanţa.
„La varianta de ocolire Constanţa, chiar dacă mai e puţin de lucru, mai ales acum pe final de lucrări, constructorul trebuie să-şi asume calitativ realizarea proiectului şi să se mobilizeze corespunzător. Aş vrea să subliniez, tuturor celor implicaţi într-un proiect, beneficiar sau antreprenor, că le cer respect şi calitate faţă de realizarea proiectului. De asemenea, toţi partenerii noştri constructori aş vrea să înţeleagă că, aşa cum noi facem tot posibilul să respectam clauzele contractuale, le solicităm şi lor să-şi respecte termenele, astfel încât obiectivele să fie finalizate conform angajamentelor”, a conchis Cătălin Homor, directorul general al CNADNR.