Podul Giurgiu – Ruse: Bulgarii restricționează parțial circulația pentru lucrări din 9 iulie – șeful CNAIR UPDATE

Autoritățile bulgare au decis restricționarea circulației pe partea lor a Podului Giurgiu - Ruse din 9 iulie, a anunțat miercuri Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Inițial, șeful CNAIR a vorbit de o închidere completă a podului, pentru lucrări pe partea bulgară.
Anemona Andone - mie, 03 iul. 2024, 12:56
Podul Giurgiu - Ruse: Bulgarii restricționează parțial circulația pentru lucrări din 9 iulie - șeful CNAIR UPDATE

UPDATE 15:00

CNAIR a transmis precizări privind închiderea traficului pe Podul Prieteniei, Giurgiu – Ruse!

„Din informatiile pe care le avem, autoritățile bulgare au decis să reabiliteze secțiunea de pod care este în administrarea acestora. Am fost informați că pentru reparații, drumarii bulgari vor închide câte o bandă și se va circula alternativ pe cealaltă bandă”, se arată pe pagina de Facebook a CNAIR.

Cristian Pistol, directorul general al CNAIR, a explicat că din informațiile pe care le deține partea bulgară a decis închiderea circulației pe o bandă, cu o temporaziare la trei minute, semaforizată, pentru prima fază a decopertărilor, urmând ca ulterior să vadă dacă este nevoie ca podul să fie închis total circulației rutiere.  „Sperăm să nu ajungem într-o astfel de situație”, a continuat Pistol.

Potrivit lui, în prima faza se va închide câte o bandă de circulație, urmând ca circulația să se desfășoare alternativ, la cadențe de trei minute, începând cu 9 iulie.

Lucrarea durează la prima estimare undeva la doi ani de zile, a spus mai nou Cristian Pistol.

Precizarea CNAIR vine după declarația inițială a șefului CNAIR, conform căreia bulgarii ar fi intenționat să oprească complet circulația pe pod. Această informație a generat panică mai ales în rândul românilor care intenționează să plece în vacanță cu mașina în Grecia.

„Rog pe domnul Pistol de la CNAIR să prezinte public sursa informațiilor expuse azi, generatoare de panică gratuită. Eventual scuze. Vă rog pe toți să încetați să mai promovați dezinformările”, scrie Dan Adrain Drăgan, administrator al grupului de Facebook Forum Grecia.

Știrea inițială

„Podul Giurgiu – Ruse este administrat dual. Noi am avut mai multe discuții cu partenerii bulgari. Partea bulgară a decis închiderea părții lor începând cu 9 iulie, lucru care creează un mare inconvenient traficului de marfă și turistic care se realizează între România și  Bulgaria. Am încercat să decalăm perioada, dar partea bulgară nu a agreat o astfel de abordare”, a explicat șeful CNAIR, aflat într-o vizită pe Autostrada Bucureștiului A0 cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

pod

Pistol a menționat ca alternative de circulație Podul Calafat – Vidin,  bacul de la Călărași sau de la Giurgiu.

Șeful CNAIR a mai spus că lucrările care implică închiderea totală a circulației pe „Podul Prieteniei” vor dura undeva la două luni, conform informațiilor pe care le-ar fi deținut din partea părții bulgare.

Te-ar mai putea interesa și
Trump îl felicită pe aliatul său Nigel Farage pentru intrarea în Parlamentul britanic
Trump îl felicită pe aliatul său Nigel Farage pentru intrarea în Parlamentul britanic
Fostul preşedinte american şi actual candidat la Casa Albă, Donald Trump, l-a felicitat pe Nigel Farage, figura emblematică a Brexitului şi a dreptei radicale, pentru intrarea sa pentru prima......
Șefii coaliției de guvernare din Germania au convenit să relaxeze condițiile pentru angajarea cetățenilor străni
Șefii coaliției de guvernare din Germania au convenit să relaxeze condițiile pentru angajarea cetățenilor străni
Liderii coaliţiei de guvernare din Germania au convenit să reducă obstacolele birocratice pentru cetăţenii străini ...
Budapesta va ignora criticile primite din partea UE cu privire la vizita lui Orban la Moscova
Budapesta va ignora criticile primite din partea UE cu privire la vizita lui Orban la Moscova
Ungaria, ca ţară suverană, va ignora criticile UE în urma vizitei premierului ungar Viktor Orban la Moscova pentru discuţii ...
Statele Unite își suspendă pe termen nelimitat manevrele militare făcute în colaborare cu Georgia
Statele Unite își suspendă pe termen nelimitat manevrele militare făcute în colaborare cu Georgia
SUA au anunţat vineri că îşi suspendă manevrele militare cu Georgia preconizate pentru sfârşitul lunii iulie, în ...