Fabrica are o capacitate de producţie anuală de 20.000 de tone. Acesta va furniza materie primă pentru producători de lacuri şi vopsele dar şi pentru companii din alte domenii precum construcţia de maşini şi componente auto, mobilă, echipamente pentru energie eoliană etc din întreaga Europă.
‘După incendiul din 2012 care ne-a afectat nu doar pe noi şi producţia de răşini generată aici, ci şi întreaga comunitate din Ruse, venim în faţa dumneavoastră astăzi cu rezultate şi veşti bune. Ne bucurăm că, într-un interval relativ scurt de timp, am reuşit o dublă performanţă: să repunem în funcţiune un activ important pentru întregul grup şi să avem una dintre cele mai moderne unităţi de producţie de acest fel din Europa. Efortul de repornire a fabricii nu s-a axat doar pe procesul de reconstructie, ci pe investiţiile în cele mai performante tehnologii cu care ea este acum echipată’, a declarat Ion Florescu, preşedinte al Consiliului de Administraţie Policolor-Orgachim.
Refacerea şi consolidarea fabricii de răşini, unul dintre cele mai importante active ale grupului Policolor – Orgachim, a inclus un amplu program de modernizare, automatizare şi control pentru procesele industriale, ponderea acestor cheltuieli în totalul investiţiei depăşind 65%.
‘Reluarea producţiei de răşini va susţine o creştere accelerată a afacerilor Policolor-Orgachim şi va ajuta la îndeplinirea obiectivelor de business pe termen mediu şi lung ale grupului. De aceea, atunci când am început reconstrucţia fabricii am ales să facem în primul rând un salt calitativ şi de eficienţă’, a declarat Marius Văcăroiu, CEO Policolor-Orgachim.
Programul de modernizare s-a derulat pe o perioadă de aproximativ 15 luni şi a inclus colaborări cu furnizori de top, la nivel mondial. Printre aceştia se numără firme precum Siemens, Festo, Samson şi JUMO din Germania, Eaton, Donaldson şi Emerson, din Statele Unite ale Americii, Danfoss din Danemarca etc.
‘Noua fabrică de răşini este echipată la cele mai înalte standarde europene. Avem cea mai performantă instalaţie de alimentare şi distribuţie pentru energia electrică din Bulgaria şi cel mai bun sistem de echipamente de automatizare şi control, instalat într-o fabrică de răşini din sud-estul Europei, care permite controlul simultan a 10.000 de parametri. Am achiziţionat cel mai modern sistem de avertizare şi stingere a incendiilor, dar şi echipamente care reduc pierderile tehnologice, eficientizează consumul de energie electrică şi contribuie la protecţia mediului. Pe întregul proces de reconstrucţie am lucrat cu peste 20 de subcontractori din Bulgaria’, a explicat Răzvan Mihai Garbur, general manager Orgachim Resins.
Orgachim Resins livrează răşini către companii din România, Bulgaria, Grecia, Serbia, Ungaria, Austria, Franţa, Benelux, Italia şi Cehia.
Fabrica de răşini care aparţine grupului Policolor Orgachim a fost înfiinţată în 1901 şi a sistat producţia la începutul anului 2012, din cauza unui incendiu. Producţia reîncepe din luna mai 2014.