Polițiștii americani, puși în încurcătură de o mașină autonomă

Ce se întâmplă când o mașină cu tehnologie de deplasare autonomă este oprită de poliție? Iată prima interacțiune neregizată dintre polițiști și un astfel de vehicul.
Robert Stan - mar, 19 apr. 2022, 22:03
Polițiștii americani, puși în încurcătură de o mașină autonomă

Mulți încă nu își închipuie cât de mult va schimba conducerea autonomă interacțiunea dintre oameni și vehicule sau cât de puternic va fi impactul roboților pe roți asupra traficului.

Ei bine, un prim exemplu este cel filmat de un trecător în San Francisco, acolo unde compania Cruise a General Motors oferă deja posibilitatea doritorilor de a se deplasa cu mașini autonome.

Conform LifeNews.ro, filmarea realizată cu un telefon mobil și publicată pe Twitter arată un vehicul Chevrolet Bolt, dotat cu echipamente distinctive de conducere autonomă, care este urmărit și „tras pe dreapta” de un echipaj al poliției din San Francisco.

Nedumeriți de ce un vehicul se deplasează pe străzile din oraș cu farurile stinse în ciuda orei târzii, polițiștii au urmărit vehiculul și au încercat să-l oprească pentru a purta o discuție cu șoferul.

Doar că, deși avea în funcțiune toate mijloacele audio-video de atenționare, polițiștii nu au reușit să-l facă pe „șofer” să oprească. În schimb, vehiculul aparținând Cruise s-a oprit la primul semafor care afișa lumina roșie. Profitând de situația, oamenii legii au ieșit din mașină și au mers la geamul din stânga pentru a înțelege de ce mașina nu oprește la semnalele lor.

Filmarea arată cât se poate de limpede un polițist rămas perplex că nu are cu cine discuta pentru că pe scaunul șoferului nu se afla nimeni. Ba, mai mult, imediat ce s-a făcut verde, mașina a plecat de pe loc oprind ulterior la câțiva metri de intersecție cu luminile de avarie aprinse.

Ca urmare a situației cel puțin ciudate, un purtător de cuvânt al Cruise a declarat că mașina nu s-a „opus” polițiștilor ci, pur și simplu, a căutat cel mai sigur loc în care putea staționa fără a pune în pericol alte vehicule sau pietoni și fără a încurca traficul.

„Un ofițer a contactat personalul Cruise și nu a fost emisă nicio amendă. Lucrăm îndeaproape cu poliția din San Francisco cele mai bune soluții de a interacționa cu vehiculele noastre și avem un număr de telefon dedicat pe care ofițerii îl pot apela în situații ca aceasta” au declarat oficialii Cruise.

Ca urmare a acestei situații neprevăzute, compania Cruise a publicat un videoclip în care prezintă pașii de urmat pentru o persoană care interacționează cu mașinile sale autonome.

Deși, la solicitarea polițiștilor, o echipă de service a Cruise s-a deplasat la fața locului pentru a prelua controlul total asupra vehiculului, încă nu a fost dezvăluit motivul pentru care mașina rula, în plină noapte, cu farurile stinse.

Te-ar mai putea interesa și
Ciolacu, după semnarea contractelor de finanţare a două stadioane și a unui patinoar: Guvernul va continua să investească în sport și în infrastructura sportivă
Ciolacu, după semnarea contractelor de finanţare a două stadioane și a unui patinoar: Guvernul va continua să investească ...
Guvernul va continua să investească în sport şi în infrastructura sportivă şi va veni cu programe pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos pentru toţi tinerii din România, a afirmat......
CFR Călători anunță că va continua să acorde facilități studenților. În ce constau acestea și cum pot beneficia de ele
CFR Călători anunță că va continua să acorde facilități studenților. În ce constau acestea și cum pot beneficia de ele
CFR Călători reamintește, în contextul începerii anului universitar 2024/2025, că studenții în vârstă de până ...
Florin Barbu: Politica Agricolă Comună trebuie să beneficieze de un buget mult mai consistent şi de reguli simplificate
Florin Barbu: Politica Agricolă Comună trebuie să beneficieze de un buget mult mai consistent şi de reguli simplificate
Politica Agricolă Comună (PAC), pentru a-şi dovedi eficienţa, trebuie să beneficieze de un buget mult mai consistent ...
Mai mulți parlamentari germani pregătesc o acțiune prin care să scoată în afara legii partidul extremist Alternativa pentru Germania (AfD)
Mai mulți parlamentari germani pregătesc o acțiune prin care să scoată în afara legii partidul extremist Alternativa ...
Un grup de parlamentari germani din partidele pro-europene examinează semnarea unei moţiuni care să iniţieze procesul ...