El a ţinut să precizeze că, pe marginea proiectului de lege privind insolvenţa persoanelor fizice, poziţiile partidelor din coaliţia de guvernare diferă, întrucât reprezentanţii PLR şi PC susţin, mai de grabă, mediul de afaceri.
„Au fost transmise către Comisia juridică din Camera Deputaţilor (propunerile FMI cu privire la legea insolvenţei persoanelor fizice – n.r.) şi la coaliţie. Aici nu avem păreri la fel. PSD este în favoarea unei legislaţii care să protejeze persoanele fizice, noi fiind de stânga. PLR-ul şi PC-ul fiind serios de dreapta, nu prea sunt de acord cu aşa ceva şi trebuie, în Parlament, să se voteze. (…) E şi o chestiune de ideologie. Noi, ca partid de stânga, este normal să ţinem mai mult cu debitorii. Partidele de dreapta e normal să ţină cu mediul de afaceri şi cu băncile”, a precizat Ponta, luni seară, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare, care a avut loc la Parlament.
Victor Ponta a criticat poziţia PNL cu privire la acest act normativ, afirmând că liberalii au o atitudine „chiar de extremă stângă” în raport cu PSD.
„Aici, de departe, cea mai inexplicabilă poziţie o are PNL-ul care este de dreapta şi are o poziţie aşa, chiar de extremă stângă faţă de noi (PSD – n.r.). Dar parlamentarii noştri, am discutat şi o să mai discutăm şi la grupul parlamentar, sunt pentru o lege care să protejeze debitorii (…) şi care să reglementeze protecţia persoanelor fizice”, a adăugat Ponta.
Totodată, premierul a susţinut că proiectul de lege ar putea fi supus votului Camerei Deputaţilor, Cameră decizională în acest caz, dacă deputaţii jurişti vor reuşi să întocmească raportul în cursul săptămânii.
„Cât mai rapid. Dacă fac raportul zilele astea, intră în plen săptămâna viitoare”, a spus Ponta.
Întrebat dacă în calitatea sa de deputat va vota proiectul de lege privind insolvenţa persoanelor fizice, Victor Ponta a precizat că, înainte de a se exprima, este nevoie să cunoască prevederile actului normativ.