Cine e în spatele scandalului crizei alimentare: Importatorii şi concurenţii românilor, spune Ponta

Importatorii de alimente în România şi competitorii producătorilor români pe piaţa europeană s-ar afla la originea crizei din industria alimentară, potrivit unei declaraţii a premierului Victor Ponta, dată la Antena 3 şi citată de Agerpres.
Economica.net - sâm, 23 mart. 2013, 14:40
Cine e în spatele scandalului crizei alimentare: Importatorii şi concurenţii românilor, spune Ponta

„Au fost nişte probleme reale, dar care nu erau de natură să creeze o criză. A fost o problemă de control. Acesta ar trebui să fie mai eficient în viitor, nu doar formal.

Dar a fost şi o problemă de competiţie pentru ca nimeni nu vrea ca producătorii să fie prezenţi, în primul rând pe piaţa internă. Sunt mari interese ale celor care importă alimente şi în al treilea rând a celor care au văzut o oportunitate să facă teste ca să rezolvăm problema“, a mai declarat Ponta , citat de Agerpres.

Premierul a mai declarat că este prematur să se discute despre pierderile înregistrate în piaţa din cauza acestor scandaluri.

„Ideea este următoarea: pe de o parte autorităţile statului să fie mai responsabile şi nu să ne repezim la televizor şi să spunem că se pare că, şi după cinci zile să venim şi să spunem că nu s-a confirmat. Păi ai făcut rău deja.

Doi: controalele trebuie să fie transparente, să nu pară că ascundem ceea ce am găsit. Trei, dacă nu este un parteneriat şi cu media, respectiv găsim ceva şi anunţăm“, a mai spus  premierul.

Victor Ponta a adăugat că, deşi cunoaşte firma din spatele acestei crize din industria alimentară, Ministerul Agriculturii şi ANSVSA (autoritatea sanitar – veterinară) sunt cele care vor face publice toate interesele economice din aceste scandaluri, potrivit Agerpres.

Situaţia ar fi sub control acum, potrivit declaraţiilor premierului citate de Agerpres.

„Vreau să vă spun că cea mai mare panică în România nu a stârnit-o anunţul ANSVSA, ci nişte producători care vărsau laptele pe câmp. Asta este singura chestie care rămâne. Omul zice că dacă şi ăsta varsă laptele înseamnă că nu trebuie să-l beau“, a mai spus premierul.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – secretar de stat
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – ...
Constructorul austriac Porr a a atins astăzi o bornă importantă pe șantierul secțiunii 4 Tigveni - Curtea de Argeș a A1 Sibiu - Pitești, a anunțat joi secretarul de stat în Transporturi,......
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Parcul Grozăvești a intrat în linie drepată, a scris pe pagina sa de facebook primarul sectorului 6 al Capitalei, Ciprian ...
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă IKEA, Animax și Tedi
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă ...
Centrul comercial Supernova Constanța anunță extinderea portofoliului prin deschiderea unor noi magazine, cu scopul de ...
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei Sebastian Burduja a semnat joi două contracte de finanţare prin Investiţia 4.3 şi un contract prin ...