Ponta merge în Republica Moldova, săptămâna viitoare

Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, în şedinţa de guvern, că va face o vizită în Republica Moldova în săptămâna care urmează şi a solicitat verificarea tuturor proiectelor de sprijin pe care România le derulează pentru această ţară.
Economica.net - mar, 19 aug. 2014, 11:20
Ponta merge în Republica Moldova, săptămâna viitoare

‘Săptămâna viitoare voi merge din nou în Republica Moldova, vreau să verificăm fiecare proiect în parte. Gazoductul, grădiniţele, SMURD-ul, maşinile pe care le donăm pentru administraţia publică pe care le aveţi. Marţi, la şedinţa de guvern, să facem o analiză cum stăm cu toate proiectele de sprijin pentru Moldova. Cred că este esenţial în această perioadă în care sunt supuşi sancţiunilor de toate tipurile din partea Federaţiei Ruse, să arătăm că-i sprijinim într-un mod concret, nu cu vorbe frumoase, ci cu lucruri absolut concrete’, a spus Ponta.

El vorbit despre parteneriatul comercial cu Republica Moldova şi despre ceea ce înseamnă acest parteneriat pentru Chişinău.

‘Mă bucur să văd că România a devenit ţara din care Moldova importă cele mai multe bunuri, înseamnă că devenim şi un partener comercial important şi alături de dezvoltarea instituţiilor e de fapt cel mai mare sprijin pe care putem să-l dăm Moldovei pentru integrarea în familia europeană’, a afirmat premierul.

Pe de altă parte, Ponta i-a solicitat ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, să coordoneze şi să sincronizeze poziţia României cu a statelor europene şi a Statelor Unite ale Americii faţă de Federaţia Rusă şi în ceea ce priveşte sancţiunile decise la nivel european.

‘Lăsaţi-i pe cei care au diverse isterii politice în această perioadă, însă vreau ca România să aibă tot timpul, la toate discuţiile pe plan european şi cu partenerii noştri americani, o poziţie clară, fermă şi eficientă în ceea ce facem şi o să vă rog, domnule ministru, să faceţi acelaşi lucru în continuare. Nu vă referiţi la bătăliile politice din România, referiţi-vă la interesul nostru naţional şi la modul în care România îşi face de fiecare dată rolul în mod loial de partener european şi al Statelor Unite şi modul în care sprijinim Ucraina, Moldova şi Georgia pe drumul lor european’, i-a spus Ponta lui Corlăţean, în şedinţa de guvern.

Te-ar mai putea interesa și
Liderul conservatorilor germani promite că țara va avea un rol mai important în UE dacă CDU va câștiga alegerile
Liderul conservatorilor germani promite că țara va avea un rol mai important în UE dacă CDU va câștiga alegerile
Liderul Uniunii Creştin-Democrate din Germania (CDU), Friedrich Merz, a promis sâmbătă că ţara sa va avea un rol mai important în interiorul Uniunii Europene dacă blocul conservator german va......
Compania Alro Slatina se arată optimistă în privința accesului său pe piața nord-americană, dominată în ultimii ani de producătorii din China
Compania Alro Slatina se arată optimistă în privința accesului său pe piața nord-americană, dominată în ultimii ...
Perspectivele pentru exporturile de aluminiu românesc cât şi european pe piaţa nord-americană, dominată în ultimii ...
Ciolacu: Agențiile de rating confirmă stabilitatea macroeconomică a României
Ciolacu: Agențiile de rating confirmă stabilitatea macroeconomică a României
Agenţiile de rating confirmă stabilitatea macroeconomică a României, a afirmat sâmbătă premierul Marcel Ciolacu, relatează ...
Uniunea Creştin-Socială solicită limitarea cererilor de azil primite de Germania la 100.000 pe an
Uniunea Creştin-Socială solicită limitarea cererilor de azil primite de Germania la 100.000 pe an
Uniunea Creştin-Socială (CSU), partenerul bavarez al Uniunii Creştin-Democrate din Germania (CDU), a adoptat sâmbătă ...