„Hidroelectrica va fi şi listată pe bursă, inclusiv vânzarea unui pachet minoritar de acţiuni, deci va avea acţionar minoritar, va intra numirea la Hidroelectrica pe Ordonanţa 109 privind managementul corporatist şi, în mod sigur, orice ilegalitate care s-a comis în această perioadă, pe de o parte, duce la răspunderea celui care a comis ilegalitatea, pe de altă parte, duce la obligativitatea pentru Hidroelectrica de a reveni asupra măsurii”, a declarat premierul Victor Ponta, după ce a participat la semnarea unui protocol între Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice şi Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis.
Premierul a mai apreciat drept „condamnabile” exprimările şi acţiunile administratorului judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, în ce priveşte concedierea femeilor respective, dar a precizat că acesta nu a fost numit de Guvern.
„Din câte ştiu eu, este şi ilegal, nu doar împotriva reglementărilor de normalitate sau de bun simţ (concedierea femeilor aflate în concediu prenatal sau postnatal – n.r.). Vreau să precizez foarte clar că – şi asta e important să se ştie – domnul Borza de la Hidroelectrica nu e reprezentantul Guvernului. Este administrator judiciar, desemnat de instanţă, este o persoană privată, însă pe 26 iunie domnia sa pleacă din funcţia de administrator judiciar şi Hidroelectrica revine pe piaţă. (…) Dacă rezultatele economice sunt foarte bune – şi pentru asta nu pot decât să îl laud -, măsurile luate şi exprimările publice sunt absolut condamnabile şi o fac cu toată convingerea, dar vreau să fie foarte clar: nu e angajatul Guvernului şi nu e numit de Guvern”, a afirmat Victor Ponta.
Potrivit presei centrale, zece angajate disponibilizate de Hidroelectrica au trimis o scrisoare deschisă Mariei Băsescu, soţia preşedintelui Traian Băsescu, şi Dacianei Sârbu, soţia premierului Victor Ponta, în care arătau că au fost nedreptăţite.
Remus Borza a susţinut că disponibilizarea celor zece angajate ale Hidroelectrica aflate în concediu prenatal sau de creştere a copilului s-a făcut în conformitate cu Legea insolvenţei şi Codul Muncii. Cele zece angajate făceau parte din personalul TESA, fiind disponibilizate alături de alte 440 de persoane în cadrul procesului de reorganizare a companiei.