„Ministrul Dobriţoiu a prezentat o situaţie referitoare la lipsa de fonduri alocate armatei în perioada 2008-2012. Conform angajamentelor noastre ca membrii NATO trebuia să alocăm 2,36% din PIB şi s-a alocat 1,2%. Din acest motiv sunt probleme cu pregătirea, cu înzestrarea. Aici preşedintele, ca un foarte bun om politic a zis: da aşa este, eu propun să luăm o decizie ca din 2013 să dăm bani la Armată. Eu am zis: domnul preşedintele, o secundă! În primul rând în 2013, bani la armată, dacă decide, dă Parlamentul, din buget. Noi (n.r. CSAT) nu putem decide ce o să facă Parlamentul din 2013 până în 2016. El are un mandat limitat până în decembrie. Discutăm aceste lucruri, probabil în aceeaşi formulă, după alegerile din decembrie când aveţi un nou Parlament, cu un mandat de patru ani. CSAT vrea să se substituie Parlamentului”, a afirmat Ponta care a ţinut să precizeze că bugetul unui stat este „un drept absolut” al Parlamentului.
Premierul a spus că CSAT poate să propună Parlamentului să aibă în vedere alocarea de bani.
Un alt punct de divergenţă pe care premierul a spus că l-a avut joi în şedinţa CSAT cu preşedintele s-a referit la faptul că pe ordinea de zi figura un punct care preciza că CSAT urma să aprobe toate privatizările şi numirile managerilor în companiile de stat.
„Dacă vrem să punem şef la Plafar venim la CSAT? Dacă vrem să punem şef la Spitalul de Urgenţă venim la CSAT? Aici preşedintele a înţeles explicaţiile doamnei Pivniceru (…) şi urmează ca hotărârea să fi redactată din nou în consultare cu doamna ministru Pivniceru urmând a se pune în acord cu legea”, a arătat Ponta.
El a afirmat că nu îşi doreşte ca la fiecare şedinţă de CSAT să existe „o tendinţă prin care Administraţia prezidenţială să mai ia ceva de la Guvern, de la Parlament, de la TVR sau Radio”. „CSAT are un rol clar definit de lege şi Constituţie – problemele de siguranţă naţională”, a conchis Ponta.