El a spus că modelul german implementat la Braşov este un exemplu de urmat, menţionând că fiecare părinte îşi doreşte pentru copilul său să aibă un loc de muncă după ce termină şcoala.
‘Condiţiile pe care le-am văzut aici şi de care am tot auzit vorbindu-se sunt absolute excepţionale şi pe baza proiectului dvs. de succes pot să vă spun că peste tot în ţară am văzut foarte mult interes şi entuziasm. (…) De altfel, a fost unul din punctele pe care l-am pus în acordul de colaborare al coaliţiei pentru dezvoltarea României (…) şi anume dezvoltarea învăţământului profesional’, a spus Victor Ponta.
Referindu-se la activitatea societăţii Ina Schaeffler, premierul a spus că se bucura foarte mult că un proiect care a început în 2004 cu 180 de angajaţi a ajuns în prezent la 3.700 şi a precizat că îşi doreşte ca acesta să se dezvolte în continuare.
‘Aş vrea să faceţi cât mai mult profit şi să-l reinvestiţi pentru că nu-l mai taxăm de la 1 iunie şi sper să angajaţi câţi mai mulţi lucrători pentru că dacă reducem contribuţiile CAS asta înseamnă competitivitate’, a adăugat Ponta.
În programul premierului a fost inclusă şi vizita la Şcoala profesională Kronstadt, înfiinţată în urmă cu doi ani după model german şi care în acest an va avea prima promoţie de 140 de absolvenţi. O sută dintre aceştia vor fi angajaţi de către Ina Schaeffler, iar ceilalţi 40 de către celelalte zece companii partenere în proiect. Vizita la Kronstadt a fost amânată din lipsă de timp, dar premierul a promis că va reveni.