Ponta sprijină minerii din Oltenia
Premierul a precizat că măsurile luate de administraţia companiei energetice sunt necesare în situaţia în care reprezentanţii FMI şi cei ai Comisiei Europene au solicitat, în mai multe rânduri, atât închiderea CEO, cât şi a Companiei Naţionale a Huilei (CNH).
„În mai 2012, atunci când am devenit prim-ministru, CEO era practic în faliment, fără conducere, cu o situaţie financiară dezastruoasă. Suntem după trei ani, compania funcţionează şi va funcţiona în Gorj, cu sediul la Târgu-Jiu, cu siguranţă cel puţin cât voi fi prim-ministru. Că e nevoie de restructurări, că sunt măsuri care se iau e normal, fiindcă vreau să vă spun un lucru – nu există întâlnire la Bucureşti cu FMI şi Comisia Europeană în care să nu mi se spună că de fapt CEO şi CNH ar trebui închise. Eu le-am spus că atât timp cât sunt prim-ministru acest lucru nu se întâmplă; facem eforturi, facem sacrificii, dar nu se va întâmpla fiindcă România are nevoie de energia produsă pe cărbune chiar dacă este evident că nu poate să concureze cu cea eoliană, nucleară sau chiar cu cea hidro. Îmi păstrez acest angajat fundamental”, a spus Victor Ponta.
Acesta a mai adăugat că speră ca în momentul în care la guvernare va veni un alt partid politic să nu existe probleme în ceea ce priveşte funcţionarea în continuare a CEO.
„Sper să nu am dreptate când spun că la momentul la care va veni un alt guvern care nu e interesat de Oltenia şi de Gorj s-ar putea să fie o uriaşă problemă cu CEO. Sper să nu se întâmple acest lucru şi sper să nu am dreptate. Cunosc foarte bine care sunt problemele CEO, care este potenţialul, care este rolul în sistemul energetic naţional, am văzut din declaraţiile şi susţinerile câtorva dintre liderii importanţi ai PNL faptul că nu înţeleg nimic, nu îi interesează şi nu folosesc CEO decât ca o chestiune de bătălie politică. (…) Noi ne batem pentru CEO, dar şi pentru Hunedoara unde situaţia este mai gravă decât în Gorj”, a conchis Victor Ponta.
AGERPRES