Porsche Engineering face parteneriate cu universităţile clujene pentru programe de masterat în inginerie auto

Economica.net
13 07. 2016
porsche_logo_90889500

Porsche Engineering Romania a anunţat, miercuri, 13 iulie, planurile sale de viitor pentru filiala sa din România. Astfel, compania a semnat deja un parteneriat pe termen lung cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, pentru un program de masterat în inginerie auto, şi se află în discuţii cu Universitatea Babes-Bolyai. 

„Dacă totul merge bine”, oficialii Porsche spun că masteratul va fi funcţional anul viitor, când vor acorda şi aproximativ 25 de burse.

„Programul de masterat, în mod particular, reprezintă un mare pas înainte pentru formarea unui număr mai mare de specialişti în această industrie. Parteneriatul nostru cu universitatea aduce beneficii pentru toate părţile implicate. Studenţii au acces la expertiza specialiştilor noştri, Universitatea Tehnică îşi îmbogăţeşte oferta educaţională cu un nou program de masterat şi, nu în ultimul rând, compania noastră va putea recruta ingineri extrem de bine pregătiţi, deja familiarizaţi cu mediul nostru de lucru”, a declarat Marius Mihailovici, Location Manager Porsche Engineering Romania.

Parteneriatul dintre Porsche Engineering şi Universitatea Tehnică vizează, în afara programului de masterat, atât studenţii din ultimul an, cât şi studenţii masteranzi, pentru care vor fi ţinute prelegeri şi seminarii specializate de către ingineri ai Porsche Engineering.

Porsche Engineering, companie ce are sediul central în Weissach, a precizat, de asemenea, că îşi propune să completeze echipa celei mai „tinere” subsidiare a sa, cea din Cluj-Napoca, care are în prezent şapte angajaţi, ajungând până la 20 de ingineri de software şi ingineri mecanici, până la sfârşitul anului 2016. În anii care urmează, însă, compania îşi propune să ajungă la „sute de angajaţi”, a afirmat Mihailovici.

„Pentru filiala noastră din Cluj, căutăm tineri ingineri de software şi ingineri mecanici talentaţi, care să deţină cunoştinţe tehnice în domeniu, dar cărora să nu le lipsească nici aptitudinile sociale, aşa-numitele soft skills. Candidaţii ideali trebuie să fie pasionaţi de ingineria auto, să-şi dorească să înveţe, dar şi să fie deschişi către provocările din domeniul mobilităţii şi al dezvoltării de autovehicule, care fac să crească gradul de digitalizare a automobilului”, a declarat Malte Radmann, Managing Director Porsche Engineering Group GmbH.

Subsidiara din Cluj-Napoca a Porsche Engineering este a şasea filială a companiei, după cele din Weissach şi Bietigheim-Bissingen (Germania), Praga, Shanghai şi Nardo (Italia). Porsche Engineering Romania este specializată pe dezvoltarea de software şi pe transformarea digitală a automobilelor, cu o preocupare constantă pentru dezvoltarea integrală a autovehiculului. Portofoliul de servicii al subsidiarei locale variază de la dezvoltarea de software şi funcţii digitale noi pentru automobile, până la activităţi ulterioare precum simulare şi construcţie. Echipa locală de ingineri va lucra pentru aceeaşi bază de clienţi precum echipele din celelalte patru ţări.