Poşta Română a încheiat un parteneriat cu un fintech românesc pentru digitalizare prin utilizarea „open banking”

15 07. 2022
posta 68948947676

„Am creat platforma FinqTreasury exact cu gândul la companii precum Poşta Română, care au nevoie să îşi optimizeze la maximum operaţiunile financiare pentru a rămâne relevante din perspectiva agilităţii economice. Ne bucurăm că Poşta Română se alătură altor nume de tradiţie precum Banca Transilvania şi CEC Bank, ca şi altor companii medii şi mari din România, în a începe să testeze şi să implementeze cu Finqware tehnologia open banking, de data asta pentru nevoia proprie de digitalizare”, a declarat Cosmin Cosma, co-fondator şi CEO Finqware.

Potrivit unui comunicat al CNPR, transmis vineri AGERPRES, în baza acestui acord, angajaţii Direcţiei Economice vor testa aplicaţia FinqTreasury care conectează toate conturile bancare ale companiei într-o singură platformă, în timp real, prin tehnologie „open banking”.

„Parteneriatul cu Finqware ne permite să experimentăm şi să evaluăm cele mai noi tehnologii din domeniul financiar, precum open banking, pentru a eficientiza activitatea Poştei Române. Prin adoptarea acestor soluţii emergente care inovează metodele de furnizare a serviciilor financiare, Poşta Română mai face un pas spre digitalizarea proceselor interne ale companiei”, a spus Valentin Ştefan, directorul general al CNPR.

Finqware este o companie înfiinţată în anul 2018, de trei fondatori români, cu scopul de a crea un lider european în domeniul fintech, prin dezvoltarea unor soluţii bazate pe open banking, o tehnologie revoluţionară de interconectivitate între clienţi şi bănci prin interfeţe de tip API. Compania a fost autorizată ca instituţie de plată de către Banca Naţională a României (BNR) în mai 2022 şi operează deja pe mai multe pieţe europene.

Poşta Română este liderul de piaţă în sectorul serviciilor poştale şi deserveşte aproximativ 19 milioane de români, printr-o reţea extinsă de 5.500 de oficii poştale. În prezent, compania se află în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (93,52% din pachetul de acţiuni) şi Fondul Proprietatea (6,48%).