Poşta Română a înregistrat un profit operaţional de 25 milioane lei, dar urmează cheltuielile de iarnă
‘Aştept ca acest an să se încheie cu profit la Poşta Română. La şapte luni deja am anunţat un profit de 25 de milioane. Intrăm în partea a doua a anului cu multe cheltuieli, cheltuieli de iarnă, reţeaua este mare, ne aşteptăm să scadă ceea ce am acumulat ca şi profit operaţional până la 7 luni, dar ne aşteptăm să fie pe profit. Reiterez importanţa establishment-ului guvernamental de a se alinia la eforturile companiei’, a spus Petrescu.
Potrivit acestuia, compania poate fi profitabilă dacă se schimbă cadrul de reglementare.
‘Compania fără doar şi poate poate fi profitabilă. Nu ar fi singura administraţie poştală profitabilă. În măsura în care o serie de măsuri ce ţin de apanajul guvernamental se materializează – şi aici mă refer la schimbarea cadrului de reglementare, la susţinerea proiectului de capitalizare – compania ar fi extrem de atrăgătoare pentru investitori. Poşta poate fi foarte atrăgătoare pentru fondurile de investiţii care îşi doresc un randament. Ea nu produce fluctuaţii dintr-astea de venit ca alte companii din energie sau altele, dar produce venit sigur şi pe termen lung’, a spus directorul general al Poştei Române.
El a reamintit că, în 2015, Poşta a avut un profit de 3,5 milioane lei, dar o amendă a Consiliului Concurenţei a dus-o pe pierdere.
‘În 2015, aveam profit de 3,5 milioane lei, dar exact pe 18 aprilie, cu câteva zile înainte să facem raportările financiare, a venit amenda de la Consiliul Concurenţei care avea ca incidenţă perioada 2010 – 2012. Totuşi, amenda a venit, a trebuit să o provizionăm, fapt pentru care ne-a băgat la vreo 29,5 milioane (lei – n.r.) pierdere. Evident că noi am atacat-o în instanţă’, a afirmat Petrescu.
În ceea ce priveşte activele companiei, el a precizat că o parte dintre acestea încă aparţin Romtelecom.
‘Cu activele este o poveste extrapolată. Dacă luăm portofoliul de proprietăţi al companiei, veţi vedea că o parte încă aparţine Romtelecom de când s-au despărţit şi nici acum nu şi-au făcut intabulări şi hârtii, o parte sunt sub litigii fiindcă nu au actele în regulă şi o parte închiriem de pe la terţi operatori comerciali. E puţin exagerată povestea asta cu marea moştenire’, a explicat oficialul Poştei Române.