Poşta Română: Niciunul dintre cei peste 25.000 de salariaţi nu va fi afectat de transferul contribuţiilor sociale

Niciunul dintre cei peste 25.000 de salariaţi de la Poşta Română nu va fi afectat de transferul contribuţiilor sociale, de la angajator la angajat, ca urmare a modificărilor aduse Codului Fiscal de la 1 ianuarie 2018, a anunţat operatorul poştal, într-un comunicat de presă.
Economica.net - mie, 15 nov. 2017, 15:18
Poşta Română: Niciunul dintre cei peste 25.000 de salariaţi nu va fi afectat de transferul contribuţiilor sociale

‘Am luat decizia de a veni în sprijinul angajaţilor noştri. Îi asigur, pe această cale că, începând de anul viitor, veniturile lor nete nu vor fi atinse de niciun fel de scădere. Compania Naţională Poşta Română respectă strategia fiscală guvernamentală. În acelaşi timp, asigurăm angajaţii companiei că veniturile nete în Poşta Română nu vor fi afectate, în nici un fel, începând de anul viitor’, a declarat Elena Petraşcu, directorul general al Companiei Naţionale Poşta Române (CNPR).

Poşta Română este o companie naţională înfiinţată conform Legii 31/ 1990, nu o instituţie publică. Aceasta funcţionează pe gestiune economică, ceea ce înseamnă că îşi formează singură veniturile din contracte comerciale şi, prin urmare, se autofinanţează.

Compania este deţinută de statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informaţională (MCSI), în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea (FP) în proporţie de 25%.

Poşta deţine cea mai mare reţea de distribuţie la nivel naţional, însemnând peste 80% din totalul subunităţilor poştale care operează, în prezent, în România. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poştei Române şi peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie.

Guvernul a aprobat, săptămâna trecută, prin modificarea Codului fiscal, o serie de măsuri privind impozitarea IMM-urilor, impozitul pe venit şi contribuţiile sociale.

Astfel, de la 1 ianuarie 2018, contribuţiile sociale trec de la angajator la angajat iar impozitul pe venit scade de la 16% la 10%.

Nivelul contribuţiilor plătite pentru salariul brut urmează să scadă cu 2 puncte procentuale, de la 39,25% la 37,25%, însă din totalul de 22,75% contribuţii datorate de angajator, 20 de puncte se transferă către salariat. Astfel, din salariul brut, 35% vor fi contribuţii reţinute de angajator în numele salariatului, iar contribuţiile rămase în sarcina angajatorului, respectiv 2,75% (după transferul de 20 puncte la salariat), scad la 2,25% şi vor acoperi riscurile de şomaj, accidente de muncă, concediu medical, creanţe salariale.

Te-ar mai putea interesa și
Ministrul Alexandru Nazare cere sancționarea angajaților din Finanțe care au participat la protestul spontant din 30 iunie și 1 iulie
Ministrul Alexandru Nazare cere sancționarea angajaților din Finanțe care au participat la protestul spontant din 30 iunie ...
Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, solicită printr-o adresă scrisă trimisă tuturor sectretarilor de stat și șefilor de direcții din Ministerul Finanțelor, inclusiv Corpului de Control,......
Recrex devine partener strategic exclusiv pentru gestionarea daunelor Interamerican (Anytime) în România
Recrex devine partener strategic exclusiv pentru gestionarea daunelor Interamerican (Anytime) în România
Recrex, lider în servicii TPA și gestionarea daunelor, a fost ales partener exclusiv pentru soluționarea dosarelor auto ...
România produce energie mai mult decât consumă. Preţul ne afectează pe toţi – Botiş, preşedinte Romanian Green Building Council (RoGBC)
România produce energie mai mult decât consumă. Preţul ne afectează pe toţi – Botiş, preşedinte Romanian Green ...
România produce energie mai mult decât consumă, dar preţul ne afectează pe toţi, a declarat, vineri, Andrei Botiş, ...
Ce vor fermierii români de la Politica Agricolă Comună
Ce vor fermierii români de la Politica Agricolă Comună
Clubul Fermierilor Români a transmis Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale o serie de propuneri concrete pentru ...