Poșta Română scapă de calculatoarele vechi. Cumpără stații de lucru de peste 8 milioane de lei pentru oficiile poștale din toată țara
Contractul are valoarea de 8 milioane de lei, fără TVA, și este finanțat din surse proprii. Termenul limită de depunere a ofertelor este 16 septembrie, acestea urmând să fie evaluate în aceeași zi.
”Modernizarea rețelei poștale cu tehnică de calcul de ultimă generație în valoare de 8 milioane de lei face parte din programul de investiții al Companiei Naționale ,,Poșta Română”, jaloanele din cadrul Planului de Management fiind respectate întocmai.
Această mișcare strategică marchează încă un pas semnificativ în evoluția digitală a companiei, reprezentând un angajament ferm pentru îmbunătățirea continuă a eficienței operaționale și a serviciilor oferite. Echipele tehnice ale Poștei Române vor instala, până la finalul lunii noiembrie, cele 2.000 de stații de lucru, în oficiile poștale din toată țara”, spune compania.
În alegerea ofertei câștigătoare, prețul are o pondere de 40%, capacitatea de stocare – 14%, capacitate memoriei RAM – 14%, putere sursă alimentare – 4%, materiale reciclate folosite în ambalarea produselor – 4%, compensarea amprentei de carbon generate de producere, transport și utilizare – 4% și garanția echipamentelor ofertat – 20%.
Stațiile trebuie să aibă Windows 11 Pro preinstalat o capacitatea de stocare de minim 512GB (SSD) și o memorie de cel puțin 8GB, iar ecranele vor fi mari, de minim 27 inci Full HD, cu camera web integrată în carcasă.
În ultimii trei ani, Poșta Română a achiziționat servere, peste 5.000 de calculatoare și laptopuri, 1.000 de scannere, 250 de autovehicule noi; 9.000 de dispozitive mobile; mașini de numărat și sortat bani; echipamente de scanare, împlicuire, arhivare, precum și 20 de scannere mobile de mare capacitate.
Poşta Română este unul dintre cei mai mari jucători cu capital de stat de pe piaţa economică naţională şi deserveşte aproximativ 19 milioane de români. În prezent, compania se află în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (93,52% din pachetul de acţiuni) şi Fondul Proprietatea (6,48%).
Citește și: