Poșta Română avansează spre viitor și face pasul către sortarea automatizată a coletelor. Licitație de peste 4 milioane de euro în București

Poșta Română se retehnologizează și face pasul către sortarea automatizată a coletelor prin organizarea unei licitații în București pentru achiziționarea de echipamente în valoare de 20,75 de milioane de lei. Sistemele de sortare automată vor fi amplasate în hub-ul Logistic și de Curierat Regional din Calea Giulești, iar compania se bazează pe acestea ca să își majoreze cota de piață, să își crească veniturile și să își maximizeze profitabilitatea pe segmentul serviciilor de poștă și curierat, în condițiile în care comerțul electronic a crescut enorm în România.
Lidia Neagu - joi, 28 mart. 2024, 22:09
Poșta Română avansează spre viitor și face pasul către sortarea automatizată a coletelor. Licitație de peste 4 milioane de euro în București

Poșta Română vrea să achiziționeze cu 20,75 de milioane de lei un sistem de sortare automată a trimiterilor poștale de tip corespondență și pachete mici și a un sistem de sortare automată a pachetelor cu greutate mai mare, între 2 kg si 31,5 kg.

Sistemul de sortare automată pentru plicuri și pachete până în 2 kg, va avea funcția de citire coduri de bare, cu o capacitate de minim 40.000 de trimiteri pe oră.

Noua instalaţie pentru coletele cu o greutate mai mare, va fi dotată cu sisteme scanare a codurilor de bare, scanare 5D (pe cinci laturi), funcția de măsurare dinamică a dimensiunii și greutății coletelor și fotografierea acestora şi vor avea o capacitate de prelucrare a 6.500 de colete pe oră.

De asemenea, ambele echipamente vor fi conectate la sistemul informatizat al Poştei Române, astfel că datele vor fi introduse automat în platformă.

Cele două sisteme de sortare automată vor funcționa pe baza unui software care va fi configurat și testat de către furnizor și care va asigura și integrarea cu aplicațiile informatice ale Companiei Naționale Poșta Română. Furnizorul va oferi licență perpetuă pentru software-ul de operare al celor două sisteme de sortare și va oferi upgrade-uri pe toată perioada de garanție. Mentenanța sistemelor de sortare automată care fac obiectul caietului de sarcini cât și software-ului care le deservește va fi asigurată de către furnizor pe toată durata agreată contractual.

Durata contractului este de doi ani, iar în alegerea ofertei câștigătoare cel mai mult va conta prețul (65%), urmate de eficiența energetică și cea mai bună perioadă de garanție (10%).

Poșta Română așteaptă ofertele până pe 29 aprilie, licitația urmând să fie atribuită în aceeași zi. Termenul de livrare este de maxim 12 luni.

”Prin achiziția unor sisteme de sortare automate, Compania Națională Poșta Română vrea să implementeze standardul operațional Z+1, să majoreze cota de piață și să crească veniturile, să maximizeze profitabilitatea pe segmentul serviciilor de poștă și curierat, în condițiile în care comerțul electronic a crescut enorm în România. Printre alte beneficii pot fi menționate: reducerea costurilor de prelucrare, creșterea satisfacției clienților, eficientizarea activității de prelucrare și transport, îmbunătățirea calității serviciilor furnizate, practicarea unor tarife concurențiale pe piața de profil, optimizarea operațională a fluxului de sortare și tranzit, creșterea competitivității și dezvoltarea liniilor de business ale companiei, creșterea traficului de trimiteri poștale, îmbunătățirea imaginii Companiei Naționale „Poșta Română”, îmbunătățirea condițiilor de muncă ale salariaților”, precizează compania.

Compania Națională Poșta Română este organizată în opt sucursale regionale care coordonează 41 de oficii județene de poștă și Oficiul Poștal Municipal București plus Fabrica de Timbre. În total, deține o rețea de peste 5.000 de subunități poștale la nivel național. Licitații similare au fost lansate la începutul lunii și pentru hub-urile logistice ale sucursalelor din Braşov, Iaşi şi Timişoara.

Citește și:

Consiliul de Administraţie al Poștei Române a aprobat creșterea fondului de salarii cu 105 milioane de lei

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Trump a anunţat numirea în calitate emisar special în Regatul Unit a creatorului reality show-ului „The Apprentice”
Trump a anunţat numirea în calitate emisar special în Regatul Unit a creatorului reality show-ului „The Apprentice”
Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a anunţat sâmbătă numirea în calitate emisar special în Regatul Unit a lui Mark Burnett, creatorul şi producătorul reality show-ului "The Apprentice"......
Consultări la Cotroceni pentru desemnarea unui candidat la funcţia de prim-ministru
Consultări la Cotroceni pentru desemnarea unui candidat la funcţia de prim-ministru
Preşedintele Klaus Iohannis va avea, duminică, la Palatul Cotroceni, consultări cu partidele parlamentare pentru desemnarea ...
Ungaria se bazează pe Bulgaria şi al România pentru a-şi asigura livrările de energie, declară Viktor Orban
Ungaria se bazează pe Bulgaria şi al România pentru a-şi asigura livrările de energie, declară Viktor Orban
Premierul ungar, Viktor Orban, a declarat sâmbătă că livrările de energie către Ungaria prin Ucraina vor deveni din ...
O țară din Europa interzice TikTok, după o crimă
O țară din Europa interzice TikTok, după o crimă
Albania a anunţat sâmbătă o interdicţie de un an pentru TikTok, populara aplicaţie de videoclipuri scurte, ca urmare ...