Poşta Română va prezenta, în următoarele două săptămâni, o strategie de dezvoltare pe termen lung a companiei

Conducerea Companiei Naţionale 'Poşta Română' (CNPR) va prezenta, în următoarele două săptămâni, o strategie de dezvoltare pe termen lung, care va fi discutată la toate nivelele pentru o bună înţelegere a situaţiei şi motivarea tuturor angajaţilor, managementul companiei având atribuţia de a stabili salariile în funcţie de munca prestată şi să le majoreze în limita bugetului stabilit, a declarat, duminică, pentru Agerpres, ministrul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională, Marius Bostan.
Economica.net - Dum, 08 mai 2016, 17:12
Poşta Română va prezenta, în următoarele două săptămâni, o strategie de dezvoltare pe termen lung a companiei

‘Pentru atingerea obiectivului MCSI de întărire a guvernanţei corporative a CNPR se urmăreşte Planul de Management al CNPR care a fost aprobat în luna ianuarie, prin hotărârea Consiliului de Administraţie. Suplimentar, a fost a elaborată o procedură la nivel de Minister prin care se descrie cum se îndeplinesc atribuţiile în calitate de acţionar, pentru a elimina incertitudinea şi intervenţia discreţionară. În luna martie a acestui an, a fost prezentată o strategie – Poşta Română 2020 – în care sunt cuprinse măsurile importante. În următoarele două săptămâni, conducerea companiei va prezenta o strategie pe termen lung, care va fi discutată la toate nivelele pentru o bună înţelegere a situaţiei şi motivarea tuturor angajaţilor la parcurgerea noului drum, care să aducă Poşta la valoarea de care România are nevoie (…) existenţa oficiilor poştale este un factor de dezvoltare locală important şi, în acest sens, experţii MCSI lucrează împreună cu experţii Băncii Mondiale la un concept de dezvoltare locală în zonele rurale, relaţionat cu Strategia Naţională Agenda Digitală şi Strategia de dezvoltare a reţelelor de bandă largă, de nouă generaţie, în care o contribuţie importantă să fie adusă şi de punctele de prezenţă ale Poştei Române. Este atribuţia managementului să stabilească salarii în funcţie de munca prestată şi să crească salariile în limita bugetului stabilit, conform legii’, a subliniat Bostan.

Citeşte şi: Ministrul Comunicaţiilor: Sprijinim iniţiativa de optimizare şi eliminare a celor care nu muncesc şi nu aduc valoare Poştei

Potrivit ministrului Comunicaţiilor, un reprezentant al Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) va face parte din comisia de elaborare a cadrului legal prin care angajaţii vor putea să efectueze concediul de odihnă, pentru posturile unice din mediul rural, fără ca serviciile prestate de Poştă să fie afectate.

‘Am iniţiat încă din ianuarie discuţiile cu privire la situaţia concediilor de odihnă. Am cerut managementului să se îngrijească de angajaţi conform contractelor şi legilor. Vom promova un act normativ care să permită angajaţilor să efectueze concediu de odihnă, pentru posturile unice din mediul rural, fără a afecta prestarea serviciilor. Am invitat un reprezentant al SLPR în comisia de elaborare a cadrului legal şi vom finaliza această iniţiativă până în luna iulie. Menţionăm că această iniţiativă nu era cuprinsă în planul de priorităţi asumat de MCSI, dar o considerăm necesară, deoarece cunoaştem condiţiile şi munca deosebită depusă de poştaşi (…) Este important ca acest serviciu necesar să fie compensat corect, pentru a avea servicii de calitate în toate localităţile ţării în interesul cetăţenilor, companiilor şi administraţiei publice. Am avut discuţii asupra condiţiilor de muncă şi asupra vârstei de pensionare. Considerăm că, în acest moment, putem începe discuţii aplicate asupra problemelor şi găsirea unor căi alternative. Micşorarea vârstei de pensionare nu este o soluţie când speranţa de viaţă creşte. Ne vom apleca asupra căilor de prevenire, de recuperare medicală şi tratament şi alte posibile soluţii aplicate pentru diverse meserii expuse riscurilor de acest tip’, a spus Marius Bostan.

Acesta a adăugat, totodată, că Poşta Română ‘are nevoie acum de finanţarea proiectelor de dezvoltare din strategie, pentru aducerea în secolul 21 a unor servicii atât de necesare’.

‘Finanţarea de la BERD pentru care a fost semnată vineri scrisoarea de mandat va rezolva o primă etapă a drumului de parcurs. Pentru dezvoltarea pe temen lung avem nevoie de un management stabil şi performant, de o mişcare sindicală inteligentă şi responsabilă, de proiecte fezabile, mai multe instituţii financiare alături de noi, capital mai mai mult şi mai ieftin. Vom avea nevoie de parteneriate puternice şi aport de capital privat care să aducă accelerarea de care avem nevoie’, a menţionat oficialul.

Circa 3.500 de lucrători poştali din toată ţara, membri ai Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR), au protestat, sâmbătă, în faţa Guvernului, pentru creşterea salariilor şi asigurarea unor condiţii decente de muncă.

Tot sâmbătă, o delegaţie a protestatarilor au purtat discuţii la sediul Ministerului Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională, cu ministrul de resort Marius Bostan, secretarul de stat Radu Dorcioman, vice-premierul Costin Borc, consilierul primului ministru, Tiberiu Petrescu, precum şi directorul de cabinet Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională, Sorin Mureşan.

Potrivit datelor oficiale, Poşta Română a înregistrat, anul trecut, un profit brut de 19,2 milioane de lei (4,3 milioane de euro), iar cheltuielile cu investiţiile au crescut cu peste 24%, faţă de 2014, în timp ce cheltuielile totale s-au diminuat cu aproximativ 7%.

Poşta Română este deţinută de statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informaţională, în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea (FP) în proporţie de 25%. Compania deţine cea mai mare reţea de distribuţie la nivel naţional, însemnând peste 80% din totalul subunităţilor poştale care operează, în prezent, în România. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poştei Române şi peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie. Compania a încheiat anul 2014 cu un profit net de 22,8 milioane de lei (5 milioane de euro), după cinci ani de pierderi.

Te-ar mai putea interesa și
Republica Moldova și-a dublat capacitatea instalată în fotovoltaic, într-un an. Prosumatorii sunt și aici foarte activi
Republica Moldova și-a dublat capacitatea instalată în fotovoltaic, într-un an. Prosumatorii sunt și aici foarte activi
Moldova și-a extins capacitatea fotovoltaică la 344 MW la 30 septembrie 2024, în creștere de la 185 MW în 2023, potrivit Centrului Național pentru Energie Durabilă (CNED), citat de PV Magazine....
Temperaturi de până la 17 grade în România, în săptămâna de Bobotează
Temperaturi de până la 17 grade în România, în săptămâna de Bobotează
Vremea se va încălzi la nivelul întregii ţări începând de luni, astfel încât valorile termice se vor situa peste ...
120 de zboruri anulate de pe Aeroportul din Frankfurt, cel mai aglomerat din Germania
120 de zboruri anulate de pe Aeroportul din Frankfurt, cel mai aglomerat din Germania
Condiţiile meteorologice de iarnă, în special căderile de zăpadă, lapoviţă şi ploaie îngheţată, au condus la ...
Marea Britanie, afectată de ninsori şi vreme rece
Marea Britanie, afectată de ninsori şi vreme rece
Ninsorile abundente din cursul nopţii de sâmbătă spre duminică au provocat perturbări pe teritoriul Marii Britanii, ...