Povestea antreprenorilor români care vor să revoluționeze piața de beneficii din România

Unul dintre cele mai comune subiecte de discuție al oamenilor de HR este cel despre sistemul de beneficii pentru angajați, mai ales că pentru o categorie foarte importantă de angajați senior, cu experiență, middle și top management, pentru care este nevoie de un program mai complex de beneficii pentru ca aceștia să rămână în companie.
Economica.net - sâm, 30 ian. 2021, 10:38
Povestea antreprenorilor români care vor să revoluționeze piața de beneficii din România

Însă beneficiile au devenit în timp și programe de fidelizare, prin stimulente care ajută pe de o parte la noi parteneriate pentru B2B, bazate pe loialitate și valoare, dar și la o varietate de programe de tip stimulente de vânzări ale distribuitorilor, programe de fidelizare a canalelor de distribuție sau programe de recompensare pentru parteneri.

Cu o lume din ce în ce mai conectată la internet și care își desfășoară activitatea și prin intermediul aplicațiilor mobile, noile programe de fidelizare ale angajaților și partenerilor de afaceri implică o componentă de gamification care ajută la creșterea interesului pentru obținerea rezultatelor. De la această nevoie s-a născut platforma MyBenefits, care poate fi descrisă ca un marketplace de beneficia care se adresează tuturor categoriilor de beneficiari. Aceasta a fost dezvoltată de antreprenorii Andrei Dumitrel și Cristian Teodorescu care, din discuții cu mai mulți clienți, au identificat această nevoie și în mediul de business autohton. Debutul în antreprenoriat și l-au făcut, însă, cu ani în urmă.

Începutul în antreprenoriat

Andrei Dumitrel și Cristian Teodorescu, co-fondatorii MyBenefits, sunt prieteni din copilărie, însă s-au revăzut după mulți ani și au început să lucreze împreună. Teo l-a angajat pe Andrei și împreună au lucrat pentru distribuitorul Apple în România, urmând ca mai târziu să își deschidă primul business împreună. Era anul 2004 când au început pionieratul în antreprenoriat. Cei doi nu s-au ocupat tot timpul doar de IT, ci au trecut printr-o serie de experiente atreprenoriale în diverse domenii, unele pentru a acoperi nevoile companiei mamă. Astfel, au înființat o firmă de curierat pe care încă o dețin. Din pasiune pentru mâncare, au deschis un restaurant pe care l-au adus, în doi ani, pe locul 2 în preferințe pe București, in platforma TripAdvisor. 

Ani mai târziu, în 2015, cei doi au descoperit în piața din România o nișă nexplorată suficient, însă cu un potențial enorm: o nouă modalitate de a loializa atât angajații, cât și partenerii, printr-o platforma software care urmărește atât evoluțiile individuale – fie indicatorii de vânzări, fie orice alt KPI, și da acces la un catalog variat de beneficii.

Toate aceste beneficii sunt listate pe platforma care se integrează direct în website-ul companiei care achiziționează softul, ceea ce înseamnă că angajatul primește un pachet complet de servicii si  produse la doar un click distanță.

O nevoie globală ajunge și în România

Componenta de gamification pentru loializarea si motivarea fortelor de vanzari interne si externe, un trend global care a ajuns și în România.

MyBenefits s-a născut ca un proiect pilot pentru a recompensa echipa de vânzări a unui jucător din piața de IT în 2016, iar potențialul platformei a devenit palpabil o dată ce co-fondatorii au introdus ideea de gamification cu beneficii reale, integrate complet în infrastructura IT aclientului. 

“Astfel, orice agent de vânzări poate transforma punctele bonus primite pentru performanța sa într-o cumpărătură virtuală care se găsește direct în platforma internă a companiei care face campania de incentive-are,aici integrându-se furnizori sau marketplace-uri deja cunoscute, cum este platforma eMag, sau orice alt furnizor de produse si servicii care se potrivește cu cerințele angajatorului. De asemenea, fiecare companie își poate personaliza acest catalog online, în functie de profilul de persoanelor pe care vrea să le loializeze, buget sau KPIs, atfel încât angajații – sau colaboratorii, să fie recompensați  eficient pentru munca lor”, explică Andrei Dumitrel.

Platforma poate arată în contul participantului fie contravaloarea în bani, în cazul platformei dedicată angajaților, fie sistemul de puncte.

În cazul sistemului pe puncte, fiecare companie decide cât valorează un punct, catalogul online pus la dispoziție de MyBenefits oferind direct conversia din bani în puncte.

Ce face diferența

Modelul creat de platforma MyBenefits este util mai ales în cazul echipelor de vânzări naționale, care funcționează prin canale complexe de vânzări, în care sunt implicați furnizori, distribuitori și vânzători propriu-ziși. Platforma poate oferi integrari usoare cu sistemele informatice ale clientului și acorda instant punctele pentru vânzările realizate, totul fiind foarte ușor de folosit pentru consumatorul final.

“Sistemul oferit poate fi folosit și pentru partea de training & learning, mai ales când procese noi trebuie învățate de o serie numeroasă de oameni. Sesiunile online de learning se pot transforma într-un sistem de testare de tip quiz, prin care să se verifice cunoștințele dobândite și în funcție de răspunsuri, să primească puncte de loialitate”, a explicat Cristian Teodorescu, co-fondatorul MyBenefits.

Este foarte important ca angajatul să aibă în același loc toate informațiile despre beneficiile pe care compania i le oferă, ceea ce a dus compania și la dezvoltarea unui sistem de beneficii flexibile pentru angajați, prin crearea opțiunilor prin care fiecare să își aleagă către ce servicii vrea să direcționeze suma de bani pusă la dispoziție de angajator: asigurări de sănătate, contribuții la pensii private, abonamentul stomatologic, abonamentul la sală sau tichete de masă, sporturi extreme sau chiar vacanțe.  Acest serviciu va disponibil de la începutul anului 2021, potrivit fondatorilor MyBenefits.

MyBenefits este parte din iTrade, compania românească cu o cifra de afaceri de aproximativ 6 milioane de euro in 2020.

Te-ar mai putea interesa și
Liga Arabă cere Iranului să nu stârnească discordie în Siria după fuga aliatului său Bashar al-Assad
Liga Arabă cere Iranului să nu stârnească discordie în Siria după fuga aliatului său Bashar al-Assad
Liga Arabă a cerut joi Iranului să nu stârnească discordie în Siria după căderea preşedintelui Bashar al-Assad, un aliat al Teheranului, informează AFP, citată de Agerpres....
Putin: Premierul Robert Fico ne-a propus ca Slovacia să fie gazda negocierilor de pace dintre Rusia și Ucraina. E o soluție acceptabilă
Putin: Premierul Robert Fico ne-a propus ca Slovacia să fie gazda negocierilor de pace dintre Rusia și Ucraina. E o soluție ...
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi că Slovacia s-a oferit să fie o "platformă" pentru posibile negocieri ...
Uniunea Europeană amenință că va impune sacțiuni împotriva flotei fantomă de petroliere rusești, după avarierea unui cablu submarin din Marea Baltică
Uniunea Europeană amenință că va impune sacțiuni împotriva flotei fantomă de petroliere rusești, după avarierea ...
Uniunea Europeană a ameninţat joi că va impune noi sancţiuni împotriva navelor ruseşti, după ce Finlanda a anunţat ...
Vladimir Putin anunță că nu mai este timp anul acesta pentru a semna un nou acord de tranzit al gazelor prin Ucraina și dă vina pe Kiev pentru refuzul de a prelungi înțelegerea
Vladimir Putin anunță că nu mai este timp anul acesta pentru a semna un nou acord de tranzit al gazelor prin Ucraina și ...
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi că nu mai este timp în acest an pentru a semna un nou acord de tranzit ...