Noua centrală eoliană este proiectată cu 23 de turbine GE Vernova de 6.1 MW şi va fi conectată la reţea până la sfârşitul anului 2025. Având în vedere potenţialul eolian ridicat al regiunii, generarea anuală estimată a centralei este de aproximativ 370 GWh pe an. Odată operaţională, emisiile de CO2 vor fi reduse anual cu 215.000 de tone. La finalizare, proiectul este de aşteptat să furnizeze suficientă energie pentru a alimenta echivalentul a aproximativ 62.000 de gospodării, subliniază sursa citată.
PPC Renewables operează în România un portofoliu existent de peste 700 MW. La finalizare, capacitatea totală instalată de surse regenerabile de energie a Grupului PPC în ţară va ajunge la aproximativ 850 MW.
„Grupul PPC pune bazele pentru a conduce transformarea energetică a României, crescând capacitatea totală instalată în ţară la peste 2 GW până la sfârşitul anului 2026, cu un plan de investiţii ambiţios, care îl va poziţiona dinamic în domeniul surselor regenerabile de energie”, se menţionează în comunicat.
Grupul PPC are în prezent o capacitate totală instalată de surse regenerabile de energie de 4,7 GW atât în Grecia, cât şi în România, fiind cel mai important furnizor de energie electrică din sud-estul Europei, cu un portofoliu de 20 GW.
PPC Renewables, o subsidiară deţinută integral de Grupul PPC, investeşte în puterea naturii pentru a promova generarea de electricitate verde şi proiectele de stocare a energiei. PPC Renewables, pe lângă marile ferme fotovoltaice şi eoliene pe care le construieşte, inovează în sud-estul Europei prin activităţile sale în toate formele de energie regenerabilă: eoliană, solară, hidro, geotermală şi biomasa – biogaz.