Prefectul Capitalei a convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă pe tema deschiderii şcolilor pentru toţi elevii

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat că a convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU), marţi, la ora 11,30, pe tema deschiderii şcolilor pentru toţi elevii. Rata de infectare din Bucureşti a scăzut la 0,89 la mia de locuitori în ultimele 14 zile şi a rămas sub pragul de 1 pentru a doua zi consecutivă.
AGERPRES - mar, 18 mai 2021, 11:54
Prefectul Capitalei a convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă pe tema deschiderii şcolilor pentru toţi elevii

Stoica a precizat, într-o declaraţie de presă, că rata de incidenţă a infecţiilor cu SARS-CoV-2 este, marţi, în Bucureşti, de 0,89 la mia de locuitori, pentru a doua zi sub 1. Rata de infectare a fost luni de 0,94 de cazuri la mia de locuitori, scrie Agerpres.

În Monitorul Oficial a fost publicat luni Ordinul comun al ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şi ministrului Sănătăţii, Ioana Mihăilă, care prevede că prezenţa fizică nediferenţiată în şcoli s-ar putea face încă de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mia de locuitori.

Sorin Cîmpeanu: Pentru elevii care prezintă simptome se recomandă să nu intre în colectivitate

Elevii care prezintă simptome de orice fel sau au anumite vulnerabilităţi nu sunt obligaţi să meargă la şcoală, dimpotrivă, este recomandat să nu intre în colectivitate, a declarat, marţi, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

„Vineri, în Bucureşti, am avut o rată de infectare de 1,21, (…) am avut duminică 1,06, am avut luni 0,94 şi astăzi avem 0,89. Începe şedinţa Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă care va permite accesul tuturor elevilor din Bucureşti la şcoală, deci vor putea să meargă la şcoală. Şi fac o precizare importantă – elevii care prezintă simptome specifice de orice fel sau cei care au vulnerabilităţi sau alte motive întemeiate nu sunt obligaţi să meargă la şcoală. Pentru cei care au simptome, dimpotrivă, se recomandă să nu intre în colectivitate, iar şcolile sunt obligate să le asigure predarea în sistem online”, a afirmat ministrul, la Comisia de învăţământ a Camerei Deputaţilor.

Potrivit acestuia, vestea bună este că s-a confirmat trendul descendent al infectărilor cu SARS-CoV-2. „Să sperăm că vom ajunge cât mai aproape de a pune punct acestei pandemii”, a completat Sorin Cîmpeanu.

Rata de infectare din Bucureşti scade din nou. A doua zi consecutivă sub 1 la mie 18.05.2021

Rata de infectare la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, în Bucureşti, a scăzut la 0,89, faţă de 0,94, cât a fost ieri. Este a 42-a zi consecutivă în care incidența din Capitală scade.

Incidenţa a scăzut sub pragul de 1,5 pentru prima dată de când indicatorul a fost măsurat pe data de 11 mai 2021. Cea mai mare rată de infectare în Capitală a fost de 7,08, pe 31 martie 2021.

 

Date pentru Bucureşti – 17 mai 2021

Bucureşti: 49 infecţii în 24 de ore. Rată infecţie 0,94 la 1.000 locuitori. Cel mai ridicat număr de cazuri în 24 de ore – 2.171 (25 martie 2021). Cea mai mare rată de infectare – 7,08 (31 martie 2021). Total cazuri: 182.579 persoane infectate.

Top 6 rata de incidenţă 17.05.2021: Cluj 1,18, Alba 1,17, Prahova 1,07, Ilfov 1,01, Sibiu 0,95, Bucureşti 0,94.

 

Rata de acoperire vaccinală în Bucureşti era de aproximativ 33,8% din populaţia rezidentă pe 12 mai 2021,  conform preşedintelui Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă.

„Aş vrea să fac o precizare. Populaţia la care facem referire este populaţia rezidentă, aşa cum este raportată de către Institutul Naţional de Statistică, aşa încât datele la zi: pentru Bucureşti avem o rată de acoperire vaccinală de circa 33,8% din populaţia rezidentă, şi dacă eliminăm populaţia sub 16 ani avem o rată de acoperire vaccinală în momentul de faţă în Bucureşti de 40%, ceea ce înseamnă o rată suficient de bună şi cred că acest lucru, cel puţin parţial, explică şi evoluţia favorabilă a pandemiei la nivel naţional”, a spus medicul militar, într-o conferinţă de presă.

 

Te-ar mai putea interesa și
Prețul terenurilor arabile a ajuns la o medie de peste 8.400 de euro anul trecut. S-au scumpit cu 4,8%
Prețul terenurilor arabile a ajuns la o medie de peste 8.400 de euro anul trecut. S-au scumpit cu 4,8%
Prețul mediu al unui hectar de teren arabil a ajuns anul trecut la 41.624 lei ( 8.414 euro) în România, fiind cu 4,8% mai scump decât anul anterior. Sunt zone unde terenul s-a scumpit însă și......
Poziția pe Bursa din Frankfurt a Volkswagen pierde teren, valoarea acțiunilor a scăzut cu 2,39%
Poziția pe Bursa din Frankfurt a Volkswagen pierde teren, valoarea acțiunilor a scăzut cu 2,39%
Acțiunile Volkswagen au scăzut luni cu 3% la începutul tranzacțiilor, analiştii citand incertitudinea cu privire la ...
Elon Musk, numit de Trump în reformarea administrației publice, are în vizor Rezerva Federală americană (FED)
Elon Musk, numit de Trump în reformarea administrației publice, are în vizor Rezerva Federală americană (FED)
Omul de afaceri Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume şi persoana desemnată de viitorul preşedinte al SUA, Donald ...
Șeful NATO, olandezul Mark Rutte în dezacord cu criticile lui Zelenski la adresa încă – cancelarului german Olaf Scholz
Șeful NATO, olandezul Mark Rutte în dezacord cu criticile lui Zelenski la adresa încă – cancelarului german Olaf ...
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski trebuie să înceteze criticile sale nedrepte la adresa cancelarului german Olaf ...