Premier Energy își anunță unii dintre clienți, care sunt și prosumatori, că nu va mai prelungi contractele după ce expiră. Care sunt motivele
Iată o notificare trimisă de Premier Energy unui client prosumator:
„Premier Energy Furnizare îți notifică încetarea contractului la data la care se împlinește termenul pentru care a fost încheiat/prelungit, neintervenind prelungirea de drept a acestuia. Prin urmare, de la data expirării perioadei de valabilitate a contractului de furnizare de energiei electrice, vom înceta prestarea serviciului de funizare a energiei electrice.
La data încetării contractului de furnizare a energiei electrice, te informăm că încetează și Contractul de vânzare – cumpărare a energiei produse în centralele electroce din surse regenerabile de energie electrică cu putere instalată de cel mult 200 kW pe loc de consum și livrate în rețeaua electrică nr. (…). Potrivit prevederilor legale și contractuale aplicabile, acest contract nu poate depăși durata de valabilitate a contractului de furnizare de energie electrică încheiat pentru locul de cosum în cauză.
După încetarea contractelor, părțile nu vor mai fi ținute de ternenii și condițiile din contract decât pentru punerea în executare a drepturilor și obligațiilor care iau naștere din derularea contractului până la data încetării acestuia”.
Compania amintește că oricine se poate adresa unui alt furnizor concurențual sau unui Furnizor de Ultimă Instanță (FUI), pentru a semna un nou contract.
Premier Energy Furnizare vorbește despre o “reajustare a portfoliului”
Am solicitat companiei de furnizare o reacție la aceste notificări prin care nu se mai prelungesc unele dintre contractele actuale, după scadență. Firma spune că, după preluarea CEZ Vânzare, are loc “inclusiv o reajustare a portofoliului și o optimizare a operațiunilor, în urma analizei business-ului în întregimea sa”.
Iată integral răspunsul companiei, la solicitarea noastră:
„Premier Energy Furnizare S.A. are drept obiectiv să deservească fiecare client în condiții echitabile și benefice pentru toate părțile implicate în relația comercială.
Compania face eforturi pentru a oferi cele mai bune condiții clienților săi, respectând legislația în vigoare. Premier Energy subliniază că orice situație de întrerupere a relațiilor comerciale se face conform legilor și regulamentelor aplicabile și în vigoare la momentul respectiv.
Fără excepție, compania are o politică clară și solidă de notificare a clienților săi atunci când nu mai poate furniza serviciile în cele mai bune și echitabile condiții, fiind transparentă și corectă în comunicare.
Vrem să subliniem că toate deciziile din cadrul companiei sunt bazate pe analize detaliate și date concrete, scopul fiind acela de a ne asigura că suntem într-un business echitabil și profitabile pentru toate părțile implicate.
Premier Energy Furnizare S.A. a achiziționat CEZ Vânzare în decembrie 2023, devenind astfel principalul furnizor de energie electrică în sud-vestul României. Integrarea unei companii presupune inclusiv o reajustare a portofoliului și o optimizare a operațiunilor, în urma analizei business-ului în întregimea sa.
Obiectivele de business ale companiei sunt centrate pe integrarea pe verticală și dezvoltarea componentei de energie verde din portofoliul său. Premier Energy Furnizare S.A. este implicată pe termen lung în distribuția și furnizarea de gaze naturale în România, precum și în producția și furnizarea de energie electrică din surse regenerabile.
Compania are un business care se extinde atât organic, cât și prin achiziții și fuziuni, iar obiectivul său este integrarea pe verticală. Preluarea CEZ Vânzare creează sinergii în grup și completează portofoliul Premier Energy Furnizare S.A”.
Compania CEZ Vânzare a fost achiziționată de Premier Energy, în data de 21 decembrie, și a fost ulteriior redenumită Premier Energy Furnizare, După achiziție, compania este principalul furnizor de energie electrică din sud-vestul României, dar și furnizor de gaze naturale, cu un portofoliu de clienți casnici și non-casnici de aproximativ 1,2 milioane de clienți.
În România și R. Moldova, Premier Energy deține, pe lângă furnizare, și proiecte de energie verde/regenerabilă, cu o capacitate de peste 1.000 de MW, proiecte care sunt în proprietate, administrare sau sunt în curs de dezvoltare, și care sunt împărțite în mod egal între proiecte eoliene și fotovoltaice. Pe termen mediu si lung, strategia Premier Eneregy este, potrivit propriei declarații de a se extinde prin noi achiziții și prin dezvoltare de proiecte noi în domeniul energiei regenerabile. Grupul Premier Energy este deținut de fondul ceh de investiții, Emma Capital, fondat de antreprenorul ceh Jiří Šmejc. Premier Energy s-a listat recent la Bursa de Valori București.
Citește și: