Premier Energy sparge piața gazelor și oferă un preț cu 15% sub cel reglementat, în Otopeni. Există un DAR

Premier Energy, firma deținută de miliardardul ceh Jiri Smejc, care este și distribuitor și furnizor de ultimă instanță în Otopeni, a trimis clienților pe care îi preia de la Otto Gaz și o ofertă de piață concurențială, mult mai bună: prețul final este cu 20 de lei/MWh sub cel reglementat. Problema este că el poate crește oricând.
Mihai Nicuţ - lun, 09 dec. 2019, 11:07
Premier Energy sparge piața gazelor și oferă un preț cu 15% sub cel reglementat, în Otopeni. Există un DAR

Începând din data de 2 decembrie, furnizorul de gaze Premier Energy preia, în calitate de furnizor de ultimă instanță “clienţii casnici la care furnizarea gazelor naturale se realizează în regim concurenţial şi clienţii noncasnici cu un consum anual mai mic sau egal cu 28.000 MWh din portofoliul societăţii OTTO GAZ S.R.L. şi le va asigura furnizarea garantată a gazelor naturale în regim de ultimă instanţă pe o perioadă de 3 luni de la data preluării”, potrivit unui comunicat al ANRE de la finalul lunii noiembrie.

Premierul a devenit FUI în Otopeni după ce ANRE a retras licența Otto Gaz, atât pentru furnizare, cât și pentru distribuție.

Premier Energy a început să trimită locuitorilor din Otopeni noile contracte pentru furnizarea de gaze (unul a ajuns și la noi), dar a trimis și oferte de piață concurențială.

Iată ce scrie în informarea transmisă clienților

“Clienții casnici pot opta pentru rămânerea pe piața reglementată, în acest caz prețul de furnizare va fi cel reglementat, stabilit de ANRE pentru Premier Energy, adică 134,11 lei/MWh fără TVA.

Premier Energy vă propune următoarea ofertă: preț de furnizare a gazelor naturale în regim concurențial de 114 lei/MWh, prețul include tarifele reglementate de distribuție și transport. Prețul nu conține TVA”.

Așadar, Premier vine cu o ofertă de preț cu 15% pentru piața concurențială sub prețul reglementat de ANRE, care, în teorie este cel mai mic preț posibil, cu gaze pe care le primește de la producătorii interni la preț reglementat. O situația destul de rară în ultimul timp.

Cum se poate să fie mai ieftin? Fie pentru că gazele livrate în regim concurențial ar putea să nu aibă componenta de înmagazinare, fie pentru că Premier a profitat de perioada din ultima parte a verii când a reușit să cumpere gaze de import mai ieftine decât gazele vândute de Petrom și Romgaz pe piața locală.

Apare însă un dar. Deși contractul este valabil un an, nu la fel se poate spune și despre preț, care poate fi modificat oricând. “Vânzătorul își rezervă dreptul de a modifica prețul de furnizare a gazelor naturale și implicit prețul final al gazelor naturale în funcție de condițiile pieței, fără a mai fi necesară semnarea unui act adițional (…)”. Aveți în galeria foto prevederea din contract. 

Clienții care aleg acest preț, foarte bun de altfel, trebuie așadar să știe că el, în teorie, poate crește oricând, în condițiile în care furnizorul nu își asumă o perioadă de timp în care îl menține fix. Totuși, în final nu este um impediment, pentru că, dacă Premier crește acest preț peste cel al altor furnizori,  clientul are dreptul oricând să renunțe la contractul de furnizare cu Premier și să treacă la alt furnizor concurențial.

Premier Energy este o companie deținută de miliardarul ceh Jiri Smejc, prin intermediul fonsului Emma CapitalCompania este furnizor de gaze şi are concesionat şi serviciul de distribuţie în zeci de localităţi din România, după cum puteţi vedea AICI.

Premier Energy a terminat anul trecut cu un rulaj de aproape jumătate de miliard de lei și un profit net de peste 27 milioane lei.

Te-ar mai putea interesa și
Turiștii care aleg Grecia încep să se orienteze către lunile din afara sezonului de vârf tradițional
Turiștii care aleg Grecia încep să se orienteze către lunile din afara sezonului de vârf tradițional
În Grecia, cererea de călătorii în timpul verii se modifică, de la lunile de vârf tradiţionale iulie şi august, la lunile mai, iunie şi septembrie, în urma schimbărilor climatice şi a......
Vladimir Putin declară că Rusia a folosit o rachetă balistică hipersonică cu rază medie de acţiune pentru a lovi o țintă militară ucraineană
Vladimir Putin declară că Rusia a folosit o rachetă balistică hipersonică cu rază medie de acţiune pentru a lovi o ...
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi seara, într-un discurs către naţiune, că Rusia a lansat un atac cu rachetă ...
Agenția GMP & U a câștigat contul TAZZ
Agenția GMP & U a câștigat contul TAZZ
Agenția de comunicare GMP & U anunță că a câștigat contul Tazz, în urma unei licitații, completându-și astfel portofoliul ...
Burduja anunță că în mai 2025 va fi finalizată centrala pe gaz de la Iernut
Burduja anunță că în mai 2025 va fi finalizată centrala pe gaz de la Iernut
Executivul a aprobat joi prelungirea Planului Naţional de Investiţii, ultimul obiectiv rămas în finanţare fiind centrala ...