„Dacia” românească a devenit parte a peisajului de zi cu zi de pe străzile Austriei. În 2012, au fost înregistrate peste 6.000 de maşini, ceea ce reprezintă o creştere de 18%. Iar acest lucru se reflectă şi în statisticile comerciale generale.
Pentru prima dată, Austria a importat bunuri din România de peste un miliard de euro. Volumul comerţului bilateral a atins un nou record de 3,3 miliarde de euro, o creştere de peste trei procente faţă de anul anterior.
Austria este pe locul şase pe lista ţărilor din care importă România. Maşinile şi aparatele electronice fabricate în Austria sunt cele mai căutate, urmate fiind de produsele chimice. Pe de altă parte, şi Austria importă maşini şi aparatură electronică din România. Anul trecut, Austria a avut un surplus comercial de aproximativ 1,3 miliarde de euro.
Este de aşteptat ca exporturile României să crească în acest an. În total, s-a înregistrat o creştere cu 5,7% a acestora în primele cinci luni ale anului 2013, faţă de 2012. În acelaşi timp, importurile au scăzut cu 2%. În afară de importantul pilon al industriei automobilelor şi serviciilor, Ministerul român al Economiei crede că şi agricultura are potenţial. Mari suprafeţe de pământ din ţară zac nefolosite. De aceea, produsele organice sunt văzute ca o potenţială piaţă de nişă în dezvoltare. În plus, industria chimică ar trebui să se extindă, conform unui document al Ministerului Economiei.
Peste 70% dintre produsele şi serviciile exportate ajung în alte state din UE. În jur de 8% merg în Turcia şi Rusia. Bucureştii intenţionează să-şi consolideze poziţia în regiunea Mării Negre. Mai mult, şi Asia Centrală este definită ca o ţintă a exporturilor.