Premieră în România. Centru de inovație în domeniul auto lansat de o companie de asigurări. Ce nume mari s-au strâns în Romanian Technology Convention gândit de Asirom

Asirom VIG, unul dintre marii jucători din piața locală a asigurărilor, vine cu o inițiativă de pionierat. Asigurătorul lansează un centru de inovație unde se vor dezbate soluții avansate în domeniul auto și al mobilității.
Şerban Buşcu - vin, 28 iun. 2024, 13:35
Premieră în România. Centru de inovație în domeniul auto lansat de o companie de asigurări. Ce nume mari s-au strâns în Romanian Technology Convention gândit de Asirom

Asirom, unul dintre liderii pieței de asigurări din România, are plăcerea de a anunța lansarea Romanian Technology Convention powered by Asirom, un proiect ambițios dedicat inovației și dezvoltării soluțiilor avansate în sectorul auto și al mobilității, anunță un comunicat de presă.

Proiectul are ca scop dezvoltarea unei platforme de colaborare între specialiști din diverse domenii tehnologice, având ca obiectiv principal promovarea inovației tehnologice și aplicabilitatea acesteia în mediul de business.

” Suntem mândri să lansăm Romanian Technology Convention powered by Asirom, un proiect care reflectă angajamentul nostru față de inovație și dezvoltarea tehnologică în sectorul auto și al mobilității. Prin această inițiativă, ne propunem să creăm o platformă de colaborare între specialiști din diverse domenii, să promovăm schimbul de cunoștințe și să contribuim la formarea și dezvoltarea noii generații de profesioniști. Ne dorim ca acest proiect să fie un catalizator pentru inovație și să aducă beneficii semnificative atât participanților, cât și industriei auto din România”, a declarat Mădălin Roșu, Președinte al Directoratului Asirom Vienna Insurance Group.

Citește și: Cel mai tânăr CEO din asigurări, viziune nouă pentru piața din România – produse pentru orice risc și servicii „de la om la om”. Mădălin Roșu vrea să schimbe percepția asupra asigurărilor cu produse dedicate inclusiv zonei rurale. Focus pe tineri

Platforma va reuni specialiști precum inginerii auto ai Asirom, studenți și profesori de la facultatea Politehnică, ingineri specializați din cadrul reparatorilor de vehicule, firme de mobilitate, experți tehnici autorizați și mediul academic din cadrul universităților tehnice de profil din România, asociații de profil, iar lista rămâne deschisă oricăror entități care doresc să facă parte din acest proiect.

Proiectul Romanian Technology Convention va facilita schimbul de cunoștințe, promovarea inovației tehnologice, dezvoltarea de soluții tehnologice avansate, asigurarea unei comunicări transparente și deschise și implicarea activă în programe educaționale și de formare pentru tineri.

Printre cei care s-au alăturat deja proiectului amintim Dekra, Autonom Protect, MOOV, CarFix partener GT Motive, APIA și reparatori de top, precum și mediul academic prin Universitați din București și din țară.

Romanian Technology Convention powered by Asirom va include o serie de conferințe dedicate prezentării ultimelor tehnologii și inovații din domeniul auto, dezbaterea trend-urilor și noutăților din industrie, sesiuni de training și workshop-uri practice pentru studenți și profesioniști.

De asemenea, vor fi organizate proiecte de colaborare, analize ale studiilor de piață și impactului directivelor europene, precum și programe educaționale și de formare pentru tineri.

Primul proiect asupra căruia ne vom concentra atenția este SERMI (Security Related Vehicle Repair and Maintenance Information) și implicațiile aduse de Directiva Europeană în acest sens, precum și aplicabilitatea lor în viitorul apropiat în România.

 

Te-ar mai putea interesa și
Poluarea atmosferică a provocat 8,1 milioane de decese la nivel mondial, în 2021 (raport)
Poluarea atmosferică a provocat 8,1 milioane de decese la nivel mondial, în 2021 (raport)
Poluarea atmosferică a provocat 8,1 milioane de decese la nivel mondial, în 2021, iar pe lângă aceste evenimente, milioane de oameni trăiesc cu boli cronice debilitante, punând o presiune......
Debitul maxim al Dunării la intrarea în ţară, peste mediile multianuale în lunile iulie, august şi septembrie (prognoză)
Debitul maxim al Dunării la intrarea în ţară, peste mediile multianuale în lunile iulie, august şi septembrie (prognoză)
Debitul maxim al fluviului Dunărea la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) se va situa peste mediile multianuale în ...
Viktor Orban anunţă o noua alianţă cu partidele populiste din Austria şi Cehia: „O nouă epocă începe. Noua grupare poate schimba politica europeană”
Viktor Orban anunţă o noua alianţă cu partidele populiste din Austria şi Cehia: „O nouă epocă începe. Noua ...
Premierul ungar Viktor Orban a anunţat duminică la Viena o alianţă cu partidele populiste din Austria şi Republica Cehă ...
BVB – Capitalizarea a crescut, în această săptămână, cu 1,73 miliarde de lei
BVB – Capitalizarea a crescut, în această săptămână, cu 1,73 miliarde de lei
Capitalizarea Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a crescut, în această săptămână, cu 1,73 miliarde de lei, la 339,905 ...