Premieră în UE. Franţa a adoptat „legea Florange” care pedepseşte companiile ce închid din fabrici

Parlamentul Franţei a adoptat marţi o lege care impune penalizări drastice companiilor care îşi închid operaţiunile considerate viabile din punct de vedere economic, deoarece preşedintele Francois Hollande nu reuşeşte să salveze locurile de muncă într-un sector industrial afectat de declin, transmite Reuters, preluată de Agerpres.
Economica.net - mie, 02 oct. 2013, 10:35
Premieră în UE. Franţa a adoptat

Legea a fost criticată de importanţi oameni de afaceri care susţin că noua reglementare va afecta investiţiile în Franţa, majorând costurile şi complexitatea legală a închiderii operaţiunilor.

Reglementarea a fost denumită legea ‘Florange’, după numele unei unităţi de producţie a oţelului din Nordul Franţei, unde preşedintele Francois Hollande, aflat în campanie electorală, le-a spus angajaţilor în 2012 că va sprijini adoptarea unei legislaţii care să le protejeze locurile de muncă în cazul închiderii unităţii.

Legea a venit prea târziu pentru a-l mai opri pe producătorul de oţel ArcelorMittal să închidă în iulie cele două furnale de la Florange.

Industria oţelului din Europa se confruntă cu un exces al capacităţilor de producţie pe termen lung, iar problemele economice au afectat cererea, determinând ArcelorMittal să închidă furnale în Franţa şi Belgia.

ArcelorMittal avea în Franţa aproximativ 20.000 de angajaţi în 2012.

În august, ArcelorMittal a redus estimările privind EBITDA în anul fiscal 2013, la peste 6,5 miliarde de dolari, după ce în luna mai estima un profit înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare de 7,1 miliarde de dolari, similar cu cel înregistrat în 2012.

‘Deşi am revizuit estimările pentru 2013, trimestrul doi arată o îmbunătăţire faţă de în perioada similară din 2012, care a marcat cel mai scăzut nivel din ultimii ani’, a declarat şeful ArcelorMittal, Lakshmi Mittal.

Vânzările au înregistrat în perioada aprilie-iunie 2013 un declin de 10,1%, la 20,20 miliarde de dolari, de la 22,48 miliarde de dolari în perioada similară din 2012.

Datoria netă este aşteptată să crească în a doua jumătate a anului la aproximativ 17 miliarde de dolari.

ArcelorMittal, prezentă şi în România, este cea mai mare companie siderurgică şi minieră integrată din lume, cu activitate în peste 60 de ţări. În România, ArcelorMittal deţine unităţi de producţie la Galaţi (est), Iaşi (est), Roman (nord-est) şi Hunedoara (centru).

Te-ar mai putea interesa și
Întreruperea furnizării de gaze rusești către Austria, motivată de Rusia cu explozia conductei Nord Stream
Întreruperea furnizării de gaze rusești către Austria, motivată de Rusia cu explozia conductei Nord Stream
Rusia a întrerupt sâmbătă livrările de gaze către Austria în urma unui litigiu între compania energetică austriacă OMV, deţinută parţial de stat, şi gigantul energetic rus Gazprom cu......
RAR, nevoit să oprească activitatea în întreaga țară din cauza unei probleme a sistemului informatic
RAR, nevoit să oprească activitatea în întreaga țară din cauza unei probleme a sistemului informatic
Registrul Auto Român (RAR) a oprit ieri activitatea la toate sediile sale din țară din cauza unui „incident tehnic”. ...
Cancelarul german Olaf Scholz are probleme. SPD, partidul său, e cotat în sondaje cu 15%, sub jumătate față de conservatorii germani
Cancelarul german Olaf Scholz are probleme. SPD, partidul său, e cotat în sondaje cu 15%, sub jumătate față de conservatorii ...
Cancelarul german Olaf Scholz urma să candideze pentru un al doilea mandat la viitoarele alegeri anticipate, după ce popularul ...
Analiza SWOT a industriei din România. Punctele tari și amenințările sectorului care asigură 20% din PIB
Analiza SWOT a industriei din România. Punctele tari și amenințările sectorului care asigură 20% din PIB
Un proiect de hotărâre de guvern privind aprobarea unei strategii naționale privind dezvoltarea industriei până în ...