Premieră într-un mall din România. Universitatea de Știinte Agricole a inaugurat un stand cu produse din producția proprie

18 12. 2022
Stand USAMV Iulius Mall Cluj

Clienții pot achiziționa lactate și brânzeturi certificate bio, ouă ce provin de la găini crescute la sol, ulei de floarea soarelui presat la rece, mezeluri produse după rețete tradiționale, uleiuri esențiale, plante aromatice și ceaiuri, precum și Echibiotic, un complex activ format din șase tipuri de tulpini de probiotice.

În acest fel, experiența de cercetare și practica studenților sunt aduse și mai aproape de publicul larg.

Oferta este completată cu ouă ce provin de la găini crescute la sol și ulei de floarea soarelui presat la rece, acestea provenind de la Stațiunea Didactică Experimentală a universității, Ferma Cojocna, județul Cluj. La stand se mai găsesc vinuri aromate, ce provin de la Stațiunea Viticolă Apoldia Maior, Apoldu de Sus, județul Sibiu, dar și mezeluri ce sunt realizate în stațiile pilot ale Facultății de Știința și Tehnologia Alimentelor USAMV Cluj-Napoca și vândute sub brandul Gourmeticus Academicum.

„Deschiderea standului cu produse proprii ale USAMV Cluj-Napoca este un succes pentru noi din mai multe perspective: transferul tehnologic și de cunoștințe dinspre universitate spre mediul de business, exemplul de bune practici oferit studenților în perspectiva alegerii unei cariere după absolvire, dar și prezentarea produselor sănătoase din fermele și stațiunile noastre publicului larg, cu accentul pus pe valorizarea produsului local. Ne bucurăm, de asemenea, să anunțăm prețuri promoționale în această lună la toate vinurile noastre Vinea Apoldia Maior și la uleiul de floarea soarelui presat la rece, de la Ferma Cojocna. Așteptăm clienții Iulius Mall cu o gamă variată de produse, a căror calitate este cunoscută și apreciată de câțiva ani”, a spus Prof. dr. Andrea Bunea, prorector cu Asigurarea Calității la USAMV Cluj-Napoca.

Prin acest nou parteneriat, Iulius Mall Cluj își continuă direcția de susținere a antreprenorilor și producătorilor locali, încurajând consumul de produse autohtone, dar amplifică și oportunitățile de colaborare dintre mediul universitar și cel de business.