Premiile Oscar se vor vota după un sistem schimbat
Consiliul Academiei a aprobat decizia de a permite membrilor să vizioneze nominalizaţii la categoriile „cel mai bun scurtmetraj documentar” şi „cel mai bun film într-o limbă străină” pe marele ecran sau pe DVD.
Înaintea rundei finale de votare, Academia va pune la dispoziţia votanţilor DVD-uri cu filmele nominalizate la următoarele categorii: „cel mai bun film într-o limbă străină”, „cel mai bun lungmetraj documentar”, „cel mai bun scurtmetraj documentar”, „scurtmetraj de animaţie” şi „scurtmetraj live-action”.
Anii trecuţi, membrii Academiei trebuia să vadă filmele nominalizate obligatoriu într-un cinematograf. „Această schimbare este o continuare a eforturilor noastre de a mări gradul de participare a membrilor Academiei în toate aspectele, inclusiv votarea pentru oremiile Oscar”, a dăugat Koch. „Bazându-ne pe faptul că la runda trecută de votare 90 la sută dintre cei care trebuia să voteze au votat, vrem să dăm membrilor noştri posibilitatea de a vedea aceste noi filme şi de a vota la aceste categorii anul viitor”, a adăugat el.
Gala premiilor Oscar de anul viitor va avea loc pe 2 martie. Procesul de nominalizare pentru toate categoriile rămâne neschimbat.
În acest an, renumita firmă americană PricewaterhouseCoopers a avut în faţă o nouă provocare – introducerea sistemului de votare online pentru prima dată, alături de tradiţionalul sistem ce include buletine de vot tipărite şi expediate prin poştă membrilor Academiei de film americane din lumea întreagă.
În 2012, Academia care a decis ca nominalizările la secţiunea „cel mai bun film străin” nu mai fie stabilite prin voturile tuturor membrilor ei, ci de către un comitet special de cineaşti.
Academia de film americană nu dezvăluie niciodată lista membrilor cu drept de vot. Se spune că această listă este formată din actori premiaţi şi nominalizaţi la Oscar şi reprezentanţi ai industriei cinematografice.
Potrivit Los Angeles Times, dintre cei 5.765 membri cu drept de vot ai Academiei de film americane 94% sunt albi, 77% sunt bărbaţi şi 54% sunt în vârstă de peste 60 de ani.
Deşi aceste cifre sunt reprezentative pentru comunitatea producătorilor de film, ele nu reflectă aproape deloc realitatea demografică existentă în rândul publicului care urmăreşte filmele de la Hollywood.