Premiu-investiție de peste 350.000 euro la competiția pentru startup-uri Spotlight 2024

Startup-urile se pot înscrie până la 1 septembrie în competiția Spotlight 2024, un program găzduit de conferința How To Web, premiul fiind o investiție de peste 350.000 euro, dar și acilitarea de întâlniri decizionale cu liderii unora dintre cele mai influente fonduri de capital de risc din Europa. Premiul-investiție de anul acesta este sindicalizat de fondurile Underline Ventures, Startup Wise Guys și GapMinder VC.
Lidia Neagu - mie, 28 aug. 2024, 14:34
Premiu-investiție de peste 350.000 euro la competiția pentru startup-uri Spotlight 2024

Spotlight 2024 reprezintă o oportunitate pentru fondatorii de startup-uri early-stage din Europa de Est de a-și prezenta afacerile în fața fondurilor de capital de risc de top, de a obține finanțarea necesară pentru a-și accelera creșterea afacerii, și cel mai important, de a se conecta direct cu unii dintre cei mai importanți investitori din regiune – un proces care, în mod obișnuit, ar dura luni de zile.

Pe lângă premiul-investiție care va fi acordat principalului câștigător al competiției, ediția de anul acesta va oferi și trei premii secundare: întâlniri facilitate cu investitori de top la nivel decizional. Trei dintre finaliștii Spotlight vor avea, astfel, ocazia să participe la întâlniri exclusive cu investitori europeni, responsabili de deciziile de investiție pentru unele dintre cele mai mari fonduri de capital de risc, precum: Ondrej Bartos, General Partner la Credo Ventures; Kamil Mieczakowski, Partner la Notion Capital; Felix Martinez, Principal la Seedcamp; Bogdan Iordache, General Partner la Underline Ventures; Cristobal Alonso, Global CEO la Startup Wise Guys, și Martin Olczyk, Managing Director la Techstars.

Cele 40 de startup-uri selectate vor fi anunțate pe 16 septembrie, iar evenimentele principale vor avea loc pe 2 și 3 octombrie. Pe 2 octombrie, toate startup-urile selectate vor susține un pitch pe scena Startup Stage, iar cele mai bune cinci vor continua pe scena principală, unde câștigătorii premiilor de investiție vor fi anunțați. Pe 3 octombrie, startup-urile vor participa la întâlniri exclusive 1:1, oferindu-le posibilitatea de a interacționa direct cu cei mai recunoscuți investitori din Europa.

Fondatorii de startup-uri vor avea oportunitatea de a învăța de la unii dintre cei mai talentați lideri din industrie, precum Fonz Morris (Lead Product Designer la Netflix), Matt LeMay (Product Leader la Product Land), Arielle Kilroy (CEO/CPO și co-fondator al Dado), Giorgio Pontillo (Global VP of Revenue și fondator al Fractional Wizards), Andrew Michael (CEO la Churned), Horia Velicu (Head of Innovation Lab la BRD – Groupe Société Générale), Horia Coman (Senior Engineering Manager la Stripe), Botty Dimanov (Co-Fondator și CEO al Tenyks), și mulți alții.

Acești mentori vin cu o expertiză vastă în managementul produselor, optimizarea veniturilor, creșterea în domeniul SaaS, inovația fintech și AI, oferind fondatorilor șansa de a obține perspective valoroase, de a-și rafina strategiile și de a construi o rețea de contacte utile.

În plus, startup-urile selectate vor avea oportunitatea de a-și expune inovațiile în zona expozițională a conferinței How to Web. Cu peste 3.000 de profesioniști din domeniul tehnologiei și business prezenți, aceasta este o oportunitate majoră pentru startup-uri de a-și prezenta produsele și serviciile unui public larg, atrăgând interesul potențialilor clienți, parteneri și investitori.

Te-ar mai putea interesa și
Ministerul Finanțelor a publicat ordinul care stabilește procedura de anulare a unor datorii către stat
Ministerul Finanțelor a publicat ordinul care stabilește procedura de anulare a unor datorii către stat
Ministerul Finanţelor (MF) a publicat vineri ordinul care stabileşte procedura de anulare a unor datorii pentru persoane fizice şi juridice, măsuri reglementate prin OUG 107/2024, care a intrat......
Țările de Jos vor să introducă noi măsuri de limitare a migrației, inclusiv un moratoriu asupra cererilor de azil
Țările de Jos vor să introducă noi măsuri de limitare a migrației, inclusiv un moratoriu asupra cererilor de azil
Guvernul olandez a informat vineri că intenţionează să introducă în lunile următoare o serie de măsuri de limitare ...
Rusia a produs începând din 2023 o dronă kamikaze folosind tehnică furnizată de China – surse Reuters
Rusia a produs începând din 2023 o dronă kamikaze folosind tehnică furnizată de China – surse Reuters
Rusia a început să producă anul trecut o nouă dronă de atac cu rază lungă de acţiune, Garpiya-A1, folosind motor ...
Ciolacu: Nicio pensie nu scade în urma recalculării, inclusiv în cazul pensionarilor care au activat în condiții grele de muncă
Ciolacu: Nicio pensie nu scade în urma recalculării, inclusiv în cazul pensionarilor care au activat în condiții grele ...
Premierul Marcel Ciolacu a avut vineri, la Suceava, o întâlnire cu reprezentanţii minerilor în urma căreia a afirmat ...