„Ca urmare a selecţiei şi nominalizării de către Ministerul Finanţelor, acţionar unic al CEC Bank S.A., Banca Naţională a României a hotărât aprobarea prealabilă a doamnei Nicoleta Mioara Cîrciumaru, în calitate de membru neexecutiv al Consiliului de Administraţie, şi a domnului Cristian Florin Şaitariu, în calitate de membru executiv al Consiliului de Administraţie şi Director Prim-Vicepreşedinte al Comitetului de Direcţie, coordonator al activităţilor comerciale şi de trezorerie”, se arată într-un comunicat al CEC Bank, relatează Agerpres.
Nicoleta Mioara Cîrciumaru este preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi are o experienţă de peste 20 de ani în domeniu, ocupând diferite poziţii în administraţia fiscală centrală.
Cu o experienţă de peste 20 ani în sistemul bancar, dintre care mai mult de 15 ani în structuri de conducere, Cristian Florin Şaitariu are o pregătire solidă pe aria de corporate banking, IMM şi pieţe financiare, în restructurarea şi viabilizarea afacerilor, în dezvoltarea de produse şi în îmbunătăţirea performanţelor bancare. De asemenea este deţinătorul titlului CFA, acreditare de top în domeniul financiar-bancar, recunoscută global. Cristian Florin Şaitariu se alătură echipei de management a CEC Bank venind de pe o poziţie similară, ocupată în ultimii cinci ani la nivelul Exim Banca Românească.
Începând cu data de 28 ianuarie 2025, structura Consiliului de Administraţie este următoarea: Tiberiu Valentin Mavrodin – preşedinte, Bogdan Constantin Neacşu – membru, Cristian Florin Şaitariu – membru, Mirela Iovu – membru, Simona Andrei – membru, Ciprian Sebastian Badea – membru, Mirela Şiţoiu – membru şi Nicoleta Mioara Cîrciumaru – membru.
Începând cu aceeaşi dată, structura Comitetului de Direcţie este următoarea: Bogdan Constantin Neacşu – director general, preşedinte al Comitetului de Direcţie, Cristian Florin Şaitariu – director, prim-vicepreşedinte al Comitetului de Direcţie, Mirela Iovu – director, vicepreşedinte al Comitetului de Direcţie şi Simona Andrei – director, vicepreşedinte al Comitetului de Direcţie.
CEC Bank este instituţia financiară cu cea mai lungă tradiţie din România, fondată în 1864, iar în prezent are cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi cu active de 93,23 miliarde de lei, la sfârşitul semestrului I 2024.
Grupul CEC Bank a luat fiinţă prin preluarea, la data de 27 iulie 2023, de către CEC Bank S.A., a pachetului majoritar de acţiuni (99,993%) al Fondului de Garantare a Creditului Rural – I.F.N. S.A. (FGCR), alături de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.