Totodată, instanţa de judecată a decis să păstreze măsurile asigurătorii şi confiscarea sumei de 80.000 euro şi 150.000 lei.
Hotărârea Tribunalului Bacău nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile.
Ionel Arsene a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în 2018, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, infracţiune care ar fi fost săvârşită în 2013, în perioada când acesta era deputat.
Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul trimis pe masa judecătorilor că, în cursul anului 2013, Ionel Arsene, în calitate de deputat în Parlamentul României şi preşedinte al organizaţiei judeţene Neamţ a unui partid politic, ar fi primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro pentru a-şi folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcţie de conducere în administraţia locală.
„Banii remişi de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului Bucureşti urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari”, au precizat procurorii DNA.
Ionel Arsene a fost trimis în judecată şi într-un al doilea dosar de trafic de influenţă disjuns din dosarul în care miercuri a fost condamnat.