Preşedintele SRR, citat de procurori în dosarul achiziţiilor de servicii de turism, este internat şi nu poate fi audiat

Preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), Ovidiu Miculescu, a fost citat pentru a fi audiat luni în dosarul privind achiziţii de servicii de turism, însă nu se poate prezenta pentru că este internat de trei zile la Spitalul "Sfântul Pantelimon” din Capitală, scrie News.ro.
Economica.net - lun, 21 nov. 2016, 09:02
Preşedintele SRR, citat de procurori în dosarul achiziţiilor de servicii de turism, este internat şi nu poate fi audiat

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că Ovidiu Miculescu a fost citat, săptămâna trecută, să se prezinte luni la Poliţia Română pentru a da declaraţii în dosarul în care 11 membri ai Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune sunt urmăriţi penal pentru abuz în serviciu şi conflict de interese, întrucât ar fi participat la luarea unor decizii în urma cărora au fost încheiate ilegal mai multe contracte privind achiziţii de servicii de turism. Sursele citate nu au putut preciza în ce calitate a fost citat preşedintele director general al SRR.

Ovidiu Miculescu nu va putea fi audiat luni, întrucât acesta este internat de trei zile la Spitalul „Sfântul Pantelimon” din Capitală.

Managerul Spitalului „Sfântul Pantelimon”, Gheorghe Popescu, a declarat, pentru News.ro, că Ovidiu Miculescu este internat de la sfârşitul săptămânii trecute, starea acestuia fiind „destul de gravă”. Gheorghe Popescu a precizat că nu poate da alte date medicale despre Ovidiu Miculescu.

Oficiali ai Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 au declarat, pentru News.ro, că luni au fost citate pentru a fi audiate toate persoanele vizate în acest dosar.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a anunţat, în 17 noiembrie, că a început urmărirea penală faţă de 11 membri ai Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, printre care Mirela Fugaru, Stejărel Olaru, Demeter Andras Istvan, Mihai Voicu şi Doina Moşneag, pentru abuz în serviciu şi conflict de interese.

„Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că în perioada iulie 2011 – ianuarie 2014 aceştia ar fi participat la luarea unor decizii în cadrul şedinţelor Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune în urma cărora au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii, în baza cărora aceştia au obţinut în mod ilegal foloase patrimoniale în cuantum total de aproximativ 400.000 lei”, au arătat procurorii.

Cei 11 membri ai Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune sunt acuzaţi că fi participat la luarea unor decizii în urma cărora au fost încheiate ilegal mai multe contracte privind achiziţii de servicii de turism.

Anchetatorii au făcut în 17 noiembrie percheziţii la Societatea Română de Radiodifuziune şi la sediul şi un punct de lucru al firmei de turism Europoint.

Radio România arăta atunci că a pus la dispoziţia reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti toată documentaţia solicitată.

Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune este Ovidiu Miculescu, iar membri sunt Maria Ţoghină, Mirela Ioana Fugaru, Ruxandra Săraru, Radu F. Alexandru, Alexandru Ducu Bertzi, Andras Istvan Demeter, Ana Florea, Alina Stanciu, Alexandra Dumitraşcu, Nicoleta Viorica Balaci, Adrian Doroş şi Alexandru Muraru.

Te-ar mai putea interesa și
Revolut își face rețea proprie de ATM-uri și va acorda credite pentru companii. Banca digitală a ajuns la 50 de milioane de clienți și a lansat un card special din metal
Revolut își face rețea proprie de ATM-uri și va acorda credite pentru companii. Banca digitală a ajuns la 50 de milioane ...
Pentru 2025, Revolut a pregătit lansarea creditului ipotecar, integral digitalizat, a propriei rețele de bancomate și unul dintre primii asistenți bancari bazați pe inteligență artificială. O......
Seulul susține că Rusia a livrat Coreei de Nord rachete antiaerine în schimbul trupelor trimise să lupte în Ucraina
Seulul susține că Rusia a livrat Coreei de Nord rachete antiaerine în schimbul trupelor trimise să lupte în Ucraina
Rusia a furnizat Coreei de Nord rachete antiaeriene în schimbul trimiterii a mii de soldaţi pentru a sprijini războiul ...
Sebastian Burduja: Cel mai probabil vom depăşi în 2024, după foarte mulţi ani, 1.000 de MW noi instalați în Sistemul Energetic Naţional
Sebastian Burduja: Cel mai probabil vom depăşi în 2024, după foarte mulţi ani, 1.000 de MW noi instalați în Sistemul ...
Capacităţile de producţie a energiei electrice puse în funcţiune până la această dată totalizează 900 MW şi ne ...
Viktor Orban: Votul pentru aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen terestru va avea loc pe 12 decembrie
Viktor Orban: Votul pentru aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen terestru va avea loc pe 12 decembrie
Miniştrii de interne din Uniunea Europeană vor vota pe 12 decembrie cu privire la propunerea Ungariei de a permite României ...