Preţul ţintă al acţiunii Banca Transilvania creşte, dar analiştii nu recomandă cumpărarea

Preţul la care ar putea ajunge acţiunile Băncii Transilvania în următoarele 12 luni a fost crescut până la 1,257 lei / titlu, în raportul trimis de analiştii Broker Cluj Napoca la redacţia ECONOMICA.NET. Totuşi, este menţinută recomandarea „PĂSTREAZĂ“, pentru că potenţialul de creştere faţă de cotaţia din piaţă nu mai este suficient de mare.
Adrian N. Ionescu - joi, 08 nov. 2012, 13:13
Preţul ţintă al acţiunii Banca Transilvania creşte, dar analiştii nu recomandă cumpărarea

Noul preţ ţintă estimat pentru acţiunea Banca Transilvania (simbol bursier TLV) este cu numai 6,5% mai mare decât preţul din piaţă actual (1,18 lei / acţiune) şi era cu doar 5,2% la data elaborării raportului Broker Cluj Napoca, trimis cu 3 zile mai târziu la redacţia ECONOMICA.NET

Potenţialul de creştere  a fost considerat destul de mic pentru ca, împreună cu riscurile de piaţă încă foarte mari, să-l împiedice pe analistul Andrei Rădulescu, de la Broker Cluj Napoca, să modifice recomandarea din „PĂSTREAZĂ“ în „CUMPĂRĂ“.

Estimările de preţ ţintă se fac pentru perspectiva a cel mult 12 luni. Totuşi, pe termen scurt, de 3 – 6 luni, analistul de la Broker Cluj Napoca estimează că acţiunea TLV ar putea evolua între 1,169 şi 1,278 lei/ acţiune, în funcţie de cât de pozitiv este climatul macro-financiar global.

La preţul actual, valoarea de piaţă a băncii este de 2,26 miliarde de lei, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Vechea ţintă de preţ, estimată în august era de 1,06 lei / acţiune, dar performanţele băncii, raportate între timp, au obligat pe analist să-şi corecteze în plus estimarea. La începutul lunii trecute, analiştii consultaţi de Reuters , stabileau deja un preţ ţintă de 1,24 lei / acţiune.

Banca Transilvania ( TLV) a continuat să-şi consolideze afacere pe piaţa locală, în ciuda dificultăţilor de însănătoşire a acesteia în urma crizei.

TLV a raportat un profit net de 265 de milioane de lei, pe primele nouă luni, cu 30% mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Chiar dacă, în Trimestrul 3, ritmul de creştere a profitului a încetinit (85,8 milioane de lei, faţă de 82,4 milioane în T3 / 2011), banca a continuat să-şi crească portofoliul de credite.

Astfel, profitul operaţional a crescut cu 14% în primele nouă luni şi cu 34% în Trimestrul 3, faţă de aceleaşi perioade din 2011.

În Trimestrul 3, provizioanele TLVa cerut creşteri, ca urmare a situaţiei critice a Hidroelectrica şi Oltchim, pe care banca are expuneri de 120 milioane, respectiv 154 milioane de lei.

Avertisment

Atât SSIF Broker cât şi ECONOMICA.NET avertizează că recomandările de mai sus sunt pur orientative, nu sunt şi sugestii de a lua anumite decizii de investiţii, responsabilitatea pentru acestea aparţinând exclusiv celor care  iau, in funcţie de propria toleranţă la risc.

 

Te-ar mai putea interesa și
Anunț de ultimă oră pentru toți clienții Hidroelectrica. VIDEO cu directorul companiei
Anunț de ultimă oră pentru toți clienții Hidroelectrica. VIDEO cu directorul companiei
Hidroelectrica a anunțat, printr-o postare pe pagina sa de facebook că este în sfârșit disponibilă plata facturilor online pe site și în aplicația mobilă....
Simona Bucura-Oprescu:  Îi asigur pe toţi primarii că vor avea permanent în MMSS şi în mine personal un sprijin puternic pentru dezvoltarea de servicii sociale
Simona Bucura-Oprescu: Îi asigur pe toţi primarii că vor avea permanent în MMSS şi în mine personal un sprijin puternic ...
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, îi asigură pe primari că vor avea permanent în instituţia pe care o conduce ...
Ciolacu: Antreprenorii români sunt adevăratele modele de creştere pe care trebuie să le urmeze economia noastră
Ciolacu: Antreprenorii români sunt adevăratele modele de creştere pe care trebuie să le urmeze economia noastră
Antreprenorii români sunt ''adevăratele modele de creştere'' pe care trebuie să le urmeze economia noastră, a declarat ...
Ministerul Finanțelor a planificat împrumuturi de aproape 6,5 miliarde de lei pentru luna noiembrie
Ministerul Finanțelor a planificat împrumuturi de aproape 6,5 miliarde de lei pentru luna noiembrie
Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna noiembrie 2024, împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de ...