Cartierele din București unde au scăzut prețurile la apartamente în ultimul an

Prețul mediu cerut de proprietari pentru apartamentele de două camere din București era la finele lunii aprilie de 76.000 de euro. În nouă zone din 22 analizate de Economica.net pe baza datelor portalului Anunțul.ro, prețurile au scăzut. Sunt zone unde prețurile sunt similare celor de anul trecut, dar și cartiere unde acum se cere mai mult.
Andrada Ghira - lun, 08 mai 2023, 21:56
Cartierele din București unde au scăzut prețurile la apartamente în ultimul an

Pentru apartamentele din zona Tineretului-Timpuri Noi prețul mediu a scăzut cu 20% față de aprilie 2022, însă din luna mai a anului trecut se observă o evoluție în scădere, până la nivelul de 96.000 de euro. Este și cea mai mare scădere observată pe baza datelor portalului Anunțul.ro.

O altă scădere notabilă, de 12,5% s-a înregistrat pentru apartamentele din zona 13 Septembrie. Prețurile cerute s-au redus la o medie de 108.000 euro în aprilie anul acesta.

Au mai scăzut prețurile cerute în cartierele Floreasca-Dorobanți (-7%), Bucureștii Noi-Dămăroaia (-6%), Universitate-Kogălniceanu, Militari și Berceni-Giurgiului, unde pentru fiecare zona prețurile s-au redus cu 5%.

Sunt și zone unde prețurile sunt aproape la fel cu cele de anul trecut. Este vorba de Moșilor-Dacia, Drumul Taberei-Ghencea, Vitan și Aviației. Pentru aceasta două din urmă, creșterile sunt de doar 1%.

Cu oscilații de prețuri cerute pe parcursul anului 2022, apartamentele din zona Floreasca-Dorobanți sunt mai ieftine cu 7% față de acum un an.

În ușoară scădere, de cel mult 2%, sunt și prețurile cerute pentru apartamentele cu două camere din zonele Colentina-Obor și  Crângași-Giulești.

Citește și: Lucrările în construcţii au crescut în primele două luni. Reparaţiile capitale şi construcţiile noi, pe un trend pozitiv – date INS

Prețurile medii cerute pentru apartamentele de două camere din zona Militari au început din nou să crească după ce au înregistrat o scădere în luna februarie, când media ajunsese la 69.000 de euro. Chiar și-așa, ele sunt mai mici cu 5% față de acum un an, cu o medie de 74.000 de euro în aprilie.

Creșteri destul de consistente s-au înregistrat în zonele Ștefan cel Mare-Tei (+14%), Pantelimon (+13%) și Rahova-Sebastian (+9%).

Prețuri sub pragul psihologic de 70.000 de euro se mai găsesc în patru zone: Berceni-Giurgiului (60.660 de euro), Drumul Taberei-Ghencea (67.135 de euro), Colentina-Obor (68.171 de euro) și Rahova-Sebastian (69.582 de euro).

La polul opus, cele mai scumpe zone pentru apartamentele de două camere sunt Aviației, Unirii, Victoriei-Romană, Băneasa și Alba Iulia-Decebal-Muncii.

Cat mai costa un apartament cu doua camere in Bucuresti
Infogram
Te-ar mai putea interesa și
RomCapital Invest, deținută de Dan Stratan, își mărește participația la Cima Data Analytics
RomCapital Invest, deținută de Dan Stratan, își mărește participația la Cima Data Analytics
RomCapital Invest își mărește participația pe care o deține în compania Cima Data Analytics, după ce a preluat integral pachetul de acțiuni deținut anterior de către Ovidiu Ștefan......
Reprezentantul armatei germane critică nivelul cheltuielilor pentru apărare din proiectul de buget
Reprezentantul armatei germane critică nivelul cheltuielilor pentru apărare din proiectul de buget
Creşterea cheltuielilor pentru apărare propusă în proiectul de buget al Germaniei pentru anul 2025 este departe de a ...
Toată lumea care lucrează în turism, de la femeia care face curăţenie şi până la proprietarul hotelului, ar trebui să zâmbească, spune un oficial bulgar
Toată lumea care lucrează în turism, de la femeia care face curăţenie şi până la proprietarul hotelului, ar trebui ...
"Orice este bun pentru ţară este bun pentru turism. Orice afectează ţara din punct de vedere politic, precum inflaţie, ...
China a răspuns abia săptămâna trecută la solicitarea UE de a discuta despre tarifele automobilelor electrice
China a răspuns abia săptămâna trecută la solicitarea UE de a discuta despre tarifele automobilelor electrice
China a răspuns doar recent la solicitarea Uniunii Europene de a purta discuţii pe tema investigaţiei demarate de blocul ...