Cartierele din București unde apartamentele sunt mai ieftine decât în 2022

În doar câteva cartiere din București prețurile la apartamentele cu două camere sunt mai mici anul acesta față de 2022, potrivit unei analize Economica.net pe baza datelor portalului Anunțul.ro.
Andrada Ghira - mar, 18 iul. 2023, 22:02
Cartierele din București unde apartamentele sunt mai ieftine decât în 2022

Prețurile cerute de proprietarii de apartamente cu două camere din București au crescut în anumite zone din București, însă sunt și cartiere unde pretențiile proprietarilor s-au redus. Cea mai mare scădere s-a înregistrat pentru locuințele cu două camere din zona Unirii, acolo unde în iunie anul acesta prețul mediu a scăzut sub pragul psihologic de 100.000 de euro. Astfel, de la o medie de 120.000 de euro în iunie 2022, prețul mediu s-a redus anul acesta cu 18%, la circa 98.500 de euro, potrivit datelor Anunțul.ro, analizate de Economica.net.

Tot la capitolul scăderi este și cartierul Aviației, acolo unde media din iunie a fost de 148.000 de euro, cu 14% mai puțin față de anul trecut.

Au scăzut și prețurile cerute pentru locuințe în cartiere ieftine, nu doar în zone precum Unirii și Aviației, acolo unde, de regulă, prețurile pentru locuințe sunt mai mari. Este și cazul cartierelor Pantelimon și Berceni-Giurgiului, cu minus 12, respectiv minus 11%.

Prețul mediu cerut pentru un apartament cu două camere din Pantelimon a fost în iunie de 66.900 de euro, iar pentru cele din Berceni-Giurgiului, media a fost de 57.500 de euro.

Alte scăderi, de minus 4% sau mai mici s-au înregistrat pentru apartamentele din Tineretului-Timpuri Noi, Rah0va-Sebastian, Colentina-Obor și Moșilor-Dacia.

Cartierele unde prețurile la apartamente au crescut

Proprietarii locuințelor din zona Griviței-Gara de Nord și-au majorat pretențiile cu 17%. În iunie anul acesta, media a fost de aproape 75.000 de euro față de 64.000 de euro în iunie 2022, potrivit datelor Anunțul.ro analizate de Economica.net.

Pentru apartamentele din zona Victoriei-Romană proprietarii cer cu 16% mai mult față de iunie 2022, iar pentru cele din zona 1 Mai-Domenii pretențiile s-au majorat cu 15%.

Mai jos regăsiți lista prețurilor cerute pentru fiecare zonă:

Care sunt acum prețurile la apartamentele cu două camere din București
Infogram
Te-ar mai putea interesa și
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – secretar de stat
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – ...
Constructorul austriac Porr a a atins astăzi o bornă importantă pe șantierul secțiunii 4 Tigveni - Curtea de Argeș a A1 Sibiu - Pitești, a anunțat joi secretarul de stat în Transporturi,......
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Parcul Grozăvești a intrat în linie drepată, a scris pe pagina sa de facebook primarul sectorului 6 al Capitalei, Ciprian ...
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă IKEA, Animax și Tedi
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă ...
Centrul comercial Supernova Constanța anunță extinderea portofoliului prin deschiderea unor noi magazine, cu scopul de ...
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei Sebastian Burduja a semnat joi două contracte de finanţare prin Investiţia 4.3 şi un contract prin ...