De asemenea, preţurile activelor imobiliare în România sunt cu 10% mai ridicate comparativ cu anul 2013, acesta fiind al doilea cel mai încet ritm de creştere dintre statele din regiune, a subliniat reprezentanta BCR.
Dana Demetrian a arătat că semnalele de alarmă care ar indica o supra-încălzire a pieţei imobiliare, dar care momentan nu se întrevăd pe piaţa românească, sunt creşterea investitorilor în active imobiliare prin credit, dezvoltarea accelerată a reţelelor de agenţii imobiliare şi solicitarea de parteneriate bancare, produsele ‘inovatoare’ de creditare imobiliară (de exemplu creditul-punte din anii 2007-2008).
În teorie, factorii posibili favorizanţi pentru o supra-încălzire a pieţei sunt dobânzile scăzute, creşterea preţurilor activelor imobiliare, creşterea volumelor de credite imobiliare.
BCR este lider în creditarea imobiliară şi a finanţat în ultimii 10 ani achiziţionarea a peste 100.000 de case, suprafaţa imobilelor finanţate reprezentând de 18 ori suprafaţa Bucureştiului. Aproximativ 51.000 de case au fost finanţate de BCR prin programul Prima Casă.