Prezentat astăzi, noul Tourneo Connect ajunge în România în primăvara lui 2022

Ford a dat astăzi primele detalii despre Tourneo Connect, un vehicul flexibil și practic, pentru activități multiple.
Robert Stan - mar, 12 oct. 2021, 11:40
Prezentat astăzi, noul Tourneo Connect ajunge în România în primăvara lui 2022

Ford a prezentat astăzi noul vehicul multifuncțional Tourneo Connect, model care mizează pe spațiu și versatilitate. În opinia companiei, „noul Tourneo oferă soluția ideală pentru stiluri de viață active, cu un interior confortabil și extrem de flexibil, capacitate completă de șapte locuri și posibilitatea de a alege între două ampatamente diferite. Este perfect adaptat pentru a gestiona orice, de la transportul echipamentelor de camping și echipamentelor sportive până la furnizarea unui partener practic pentru întreprinderile mici”.

Cabina inteligentă și conectată oferă noi tehnologii digitale, în timp ce o suită cuprinzătoare de sisteme sofisticate de asistență a șoferului face ca Tourneo Connect să fie confortabil și ușor de condus. Noile caracteristici includ conducerea asistată pentru a reduce stresul și Pro Trailer Backup Assist pentru a simplifica manevrele de remorcare.

Odată cu Tourneo Connect debutează și un sistem de tracțiune integrală care sporește încrederea la condus, precum și o nouă opțiune de transmisie automată pentru modelele alimentate cu benzină, ambele făcând parte dintr-o gamă extinsă de noi motoare.

„Noul Tourneo Connect este primul dintr-o nouă generație interesantă de vehicule Tourneo de la Ford. Designul actualizat, versatilitatea, cele șapte locuri și noua tehnologie de tracțiune integrală, precum și caracteristicile sale de conectivitate oferă o combinație câștigătoare pentru clienții noștri. Am luat calitățile pe care clienții le prețuiesc și le-am ridicat la un alt nivel. Am construit un nou Tourneo Connect, pregătit pentru orice provocare – indiferent dacă este vorba de muncă sau joacă, a declarat Hans Schep, director general Ford Pro Europa.

Tourneo Connect oferă acum capacitatea de șapte locuri atât pe modelele cu ampatament scurt L1, cât și cu ampatament lung L2, mai practice și confortabile. Atunci când nu sunt utilizate, al doilea și al treilea rând de scaune pot fi pliate, culcate sau îndepărtate pentru a crea o zonă spațioasă de încărcare pentru echipamentele de lucru sau sportive. Scaunul pasagerului din dreapta-față se pliază plat pentru a permite transportarea în siguranță a obiectelor cu lungimea de până la 3 metri, cum ar fi caiacele, mobilierul împachetat plat sau cheresteaua. 2

Ușile laterale glisante mari de pe fiecare parte a vehiculului ajută pasagerii să intre și să iasă în spații restricționate unde ușile convenționale ar putea să nu se poată deschide complet. Confortul este îmbunătățit de suporturile multiple pentru pahare, spații de depozitare și porturi de încărcare, în timp ce plafonul panoramic și controlul climatic cu zonă dublă ajută la aerisirea cabinei și o face mai confortabilă pe drumurile lungi

Clienții care optează pentru echipările Trend, Titanium și Active pot alege, de asemenea, scaune ergonomice cu suporturi extinse pentru picioare și ajustarea electrică în patru direcții pentru zona lombară.

Cu scaunele din al doilea și al treilea rând înlăturate, Tourneo Connect oferă până la 3,1 metri cubi volum de încărcare în modelele L2 și 2,6 metri cubi în modelele L1. Transportul de articole mai lungi sau echipamente voluminoase de agrement este facilitat de lungimi maxime de încărcare de 2.265 mm din spatele primului rând de scaune, 1.452 mm din spatele celui de-al doilea și 629 mm din spatele celui de-al treilea pentru variantele L2 (1.913 mm, 1100 mm și 317 mm pentru variantele L1).

Toate modelele Tourneo Connect dispun de un ecran tactil mare și ușor de utilizat amplasat pe bord, care aduce sistemele importante ale vehiculului la îndemâna șoferului. Un ecran de 8,25 inch vine ca standard, iar clienții pot alege un ecran de 10 inch pe toate echipările, dacă doresc. 3 Ecranul tactil oferă comenzi pentru navigație, climatizare și audio, în timp ce alte funcții, precum conexiunea telefonică, informațiile despre vehicul și configurația audio, sunt grupate în submeniuri pentru a nu fi deranjante în timpul conducerii.

Conform Ford, clienții pot alege, de asemenea, un panou de bord digital, în locul ceasurilor tradiționale – o caracteristică care este standard pe modelele Sport și disponibilă opțional pe modelele Titanium și Active. Panoul de bord digital are un ecran de 10,25 inch plasat în carcasa instrumentarul de bord, care poate funcționa alături de sistemul central de infotainment pentru a oferi șoferilor mai multe informații și control.

Tourneo Connect introduce noi pachete de tehnologie de asistență a șoferului. Pachetul de parcare adaugă Asistență activă la parcare împreună cu Asistență la ieșirea din parcare 7, care poate identifica automat manevra de parcare din spațiile de parcare perpendiculare și paralele în timp ce șoferul controlează accelerația, frânarea și selecția treptelor.

Pachetul de asistență la remorcare include noul Pro Trailer Backup Assist 7 pentru a ajuta la prevenirea sau diminuarea riscului de apariție a fenomenului de „jackknifing” la mersul înapoi cu remorca. Sistemul permite chiar și șoferilor neexperimentați să manevreze cu încredere utilizând butonul de reglare a oglinzii ușii, în locul volanului, pentru a controla direcția vehiculului și remorcii. Împreună, camera video și senzorii din spatele noului Tourneo Connect detectează perimetrul remorcii și suprapun instrucțiunile pe ecranul camerei pentru a ajuta în continuare șoferii.

Modelele Tourneo Connect echipate cu transmisia automată PowerShift pot fi, de asemenea, prevăzute cu Controlul adaptabil inteligent al vitezei de croazieră împreună cu Sistemul de păstrare a benzii de circulație7, care oferă conducere asistată pentru funcții de accelerație, frânare și direcție pentru a reduce stresul pe autostrăzi sau în traficul de tipul start-stop.

Pentru eliberarea spațiului în cabină și simplificarea experienței de conducere, o frână de parcare electrică este montată standard pentru toate vehiculele Tourneo Connect. Funcția permite, de asemenea, Auto Hold 7 pentru o pornire mai ușoară în rampă.

În plus față de tehnologiile sale avansate de asistență a șoferului, noul Tourneo Connect poate fi prevăzut cu funcții de îmbunătățire a confortului, inclusiv parbrizul încălzit Quickclear, ștergătoarele de ploaie cu senzor ‑ și oglinzile ușilor încălzite.

Gama de motoare turbo cu patru cilindri include un motor alimentat cu benzină EcoBoost de 1,5 litri care dezvoltă 114 CP și 220 Nm cuplu, și două diesel EcoBlue dezvoltând 122 CP și 320 Nm cuplu sau 112 CP și 280 Nm cuplu. Tehnologia Auto Start-Stop este standard în toată gama pentru o eficiență optimizată. Ambele motoare diesel au un sistem de „dozare dublă” care injectează AdBlue în amonte de două convertoare catalitice selective pentru a ajuta la reducerea oxizilor de azot și sunt, de asemenea, compatibile cu combustibilii alternativi cu Ulei Vegetal Hidro-tratat (HVO) și cu Gaz Lichid (GTL).

Pentru prima dată pe Tourneo Connect, utilizatorii pot beneficia de tracțiune integrală pentru a crește aderența pe suprafețe instabile și alunecoase pentru o conducere mai sigură. Sistemul distribuie automat cuplul între roți în funcție de condițiile de conducere și suprafețe, ajutând șoferii să mențină progresul în condiții mai dificile.

Tracțiunea integrală este disponibilă la modelele dotate cu motor diesel EcoBlue de 2.0 litri și 122 CP cuplate la o cutie de viteze manuală cu șase trepte și nu compromite spațiul interior sau înălțimea de încărcare. Scutul de protecție al motorului este disponibil din fabrică pentru a sprijini clienții care circulă frecvent pe suprafețe dure.

Noul Ford Tourneo Connect va fi disponibil în România în al doilea trimestru din 2022.

Te-ar mai putea interesa și
Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare solicită autorităților române să blocheze semnarea acordului comercial între Uniunea Europeană și Mercosur
Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare solicită autorităților române să blocheze semnarea acordului comercial între ...
Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare (AAC) solicită autorităţilor române blocarea semnării tratatului comercial dintre Uniunea Europeană şi ţările Mecursor, argumentând că acesta va......
Agricultorii polonezi au blocat un punct de trecere a frontierei de la granița cu Ucraina, pentru a protesta împotriva semnării acordului comercial dintre UE și Mercosur
Agricultorii polonezi au blocat un punct de trecere a frontierei de la granița cu Ucraina, pentru a protesta împotriva ...
Fermierii polonezi au blocat sâmbătă un important punct de trecere a frontierei cu Ucraina pentru a protesta împotriva ...
Investițiile străine directe în Bulgaria au scăzut cu peste 63% în primele nouă luni din 2024
Investițiile străine directe în Bulgaria au scăzut cu peste 63% în primele nouă luni din 2024
Investiţiile străine directe (FDI) în Bulgaria au înregistrat în primele nouă luni din 2024 un flux pozitiv net de ...
Beijingul a eliminat temporar vizele pentru românii care călătoresc în China
Beijingul a eliminat temporar vizele pentru românii care călătoresc în China
Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă aprecierea faţă de decizia autorităţilor chineze de a excepta, în perioada ...