Prima autostradă care trebuia inaugurată în 2018 a intrat în reparaţii. Constructorul frezează şi pune iar asfalt

Lotul 3 al autostrăzii Sebeş – Turda, care trebuia inaugurat în ianuarie, a intrat în reparaţii din 26 martie. Constructorul italian Tirrena Scavi frezează porţiunile cu exces de bitum şi pune iar asfalt, au spus pentru ECONOMICA.NET surse din cadrul companiei.
Economica.net - mar, 27 mart. 2018, 21:05
Prima autostradă care trebuia inaugurată în 2018 a intrat în reparaţii. Constructorul frezează şi pune iar asfalt

Lucrări pe Autostrada Sebeş – Turda lotul 3, între valea Aiudului şi nodul Aiud (foto: elion, membru al forumului Asociaţiei Pro Infrastructură)

„De ieri (luni – n.r.) am început lucrările de reparaţii stabilite de comun acord cu consultantul. În zonele cu exces de bitum frezăm şi punem din nou asfalt”, au declarat marţi pentru Economica.net reprezentanţi ai constructorului.

În paralel cu lucrările de reparaţii, firma constructoare derulează activităţi de întreţinere.

De asemenea, constructorul italian a comandat o expertiză independentă pe secţiunile de autostradă unde au fost identificate probleme de rugozitate şi planeitate la testele efectuate de Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică (CESTRIN), organism tehnic al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

În ianuarie, CNAIR a amânat cu 90 de zile recepţia lotului 3 al Autostrăzii Sebeş – Turda, din cauza execesului de bitum şi a problemelor de rugozitate şi planeitate. În replică, un reprezentant al constructorului îi acuza atunci pe şefii de la Drumuri de rea-voinţă pentru că nu vor să recepţioneze noua şosea, care ar fi gata încă de anul trecut.

Contractul pentru construirea lotului 3 din Autostrada Sebeş – Turda a fost semnat în aprilie 2014 cu Asocierea Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana per Condotte d’Acqua SpA, pentru suma de 420,5 milioane de lei (circa 80% din estimarea inițială a CNAIR de 532 milioane de lei).

Lotul 3 din Autostrada Sebeş – Turda nu este prima şosea de mare viteză construită în România de către italienii de la Tirrrena Scavi. Ei au mai finalizat în decembrie 2013 lotul 1 al autostrăzii Lugoj – Deva (27,47 de kilometri – inclusiv conexiunea dintre A1 şi Centura Lugoj) după lucrări de doi ani şi jumătate.

De asemenea, în decembrie 2015, Tirrena Scavi a finalizat şi lotul 2 al autostrăzii Timişoara – Lugoj (25,62 kilometri), cu şapte luni mai devreme faţă de termenul contractual.

Tirrena Scavi a mai lucrat şi pe Autostrada Bucureşti – Ploieşti, secţiunea dintre Centura Bucureşti până la Moara Vlăsiei, în cadrul asocierii conduse de Impressa Pizzarotti.

Te-ar mai putea interesa și
Presupusa manipulare a yuan-ului pune presiune din ce în ce mai mare pe companiile europene
Presupusa manipulare a yuan-ului pune presiune din ce în ce mai mare pe companiile europene
Companiile europene se confruntă cu presiuni din ce în ce mai mari de pe urma presupusei manipulări a cursului de schimb a yuan-ului chinezesc, arată un studiu publicat miercuri de Institutul......
Vodafone Business și BT lansează V-BOOST, program dedicat digitalizării companiilor antreprenoriale
Vodafone Business și BT lansează V-BOOST, program dedicat digitalizării companiilor antreprenoriale
Vodafone Business și Banca Transilvania, prin intermediul Stup, lansează V-BOOST, program care cuprinde o serie de evenimente ...
Autostrada Transilvania: Mâine încep oficial lucrările pe lotul Chiribiș – Biharia. Anul viitor, pe A3 se va putea circula neîntrerupt pe 74 km până în Ungaria
Autostrada Transilvania: Mâine încep oficial lucrările pe lotul Chiribiș – Biharia. Anul viitor, pe A3 se va putea ...
Compania Națională de Investiții Rutiere a emis Ordinul pentru începerea lucrărilor pe lotul Chiribiș - Biharia din ...
Cristian Erbașu, FPSC: Măsurile propuse riscă să afecteze grav capacitatea constructorilor de a livra proiectele, inclusiv cele finanțate prin PNRR
Cristian Erbașu, FPSC: Măsurile propuse riscă să afecteze grav capacitatea constructorilor de a livra proiectele, inclusiv ...
Cristian Erbașu, președintele Federației Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC) atrage atenția guvernanților ...