Prima ofertă publică de obligațiuni corporative emisă de Bittnet Group a fost suprascrisă
Obligaţiunile sunt emise în lei, având o scadenţă de patru ani de la data emisiunii și o rată anuală a dobânzii de 10%, plătibilă trimestrial.
Între 2016 și 2022 Bittnet Group a realizat cu success alte 6 oferte de obligațiuni, atrăgând 43 milioane lei, toate prin mecanismul de plasament privat (în loc de oferta publică). Dintre acestea, trei emisiuni au fost deja răscumpărate la scadență sau anticipat, iar 1.430 de investitori au primit dobânzi de 10,5 milioane de lei, plus returnarea capitalului investit – aproape 20 de milioane de lei.
“Construind pe acest istoric de succes ne-am propus ca începând din 2023 să ne bucurăm de avantajele statutului nostru unic de Emitent Frecvent, și să facem o serie de oferte publice succesive – exact cum face statul cu Fidelis. Suprasubscrierea ofertei BNET27A, numărul și dinamica ordinelor plasate pe parcursul perioadei de subscriere – participanții având posibilitatea de a-și modifica ordinele în funcție de propria strategie și de evoluția plasamentelor celorlalți participanți – ne confirmă faptul că acest tip de proces este un succes.
Mă bucur că deși feedback-ul primit în pregătirea ofertei a fost unul descurajant, suntem acum în punctul în care celebrăm un success care confirmă atât povestea pe care o construim de 16 ani cât și faptul că trebuie să avem încredere în mecanismele pieței de capital.” A declarat Cristian Logofatu, co-fondator Bittnet Group.
“Pe parcursul anului intenționăm să derulăm mai multe astfel de oferte iar capitalul astfel strâns ne vă ajuta să îndeplinim atât strategia de M&A a Bittnet Group, dar și misiunea grupului, de a însoți România în călătoria să digitală, în aceasta Decadă Digitală așa cum a fost declarată de Comisia Europeana, în care este prioritar să ne digitalizăm atât IMM-urile cât și insitutiile publice.” A completat Mihai Logofătu, CEO și co-fondator Bittnet Group.
Plasamentul privat şi listarea obligaţiunilor au fost realizate cu sprijinul BRK Financial Group. iar TradeVille s-a ocupat de promovarea ofertei. Contribuția acestora în succesul ofertei publice a fost una esențială.